De Boekenkamer

De boekenkamer is een initiatief waar artiesten vertellen over hun (liefde voor) boeken. Altijd al willen weten welke boeken er op welke nachtkastjes liggen, welke verhalen levens veranderden? Wie er weg is van poëzie?
Literatuur

The Zookeepers Wife

Antonina en haar man Jan Zabinski werken als dierenverzorgers in de dierentuin van Warschau. Wanneer in 1939 de nazi’s het land binnenvallen, worden ze gedwongen te werken onder bevel van de Duitse zoöloog Lutz Heck.
Film

Miniscule

Deze film over klein en groot (perspectief), goed en kwaad, soortgenoten en erbij horen, de magische natuur én bovenal véél avontuur, zal door je leerlingen (en jezelf) zeker gesmaakt worden.
Film

Draken & Deuntjes

Draken & Deuntjes’ zijn vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders.
Film

SILLA, MOZART REVISITED

Lucio Silla, een Trump-achtige dictator die denkt met macht en verbaal geweld de hele wereld aan zijn voeten te kunnen krijgen. Uiteraard is er ook deze keer een vrouw in het spel.
Theater Opera

FRIEDL' LESAGE EN GASTEN - Avondvoorstelling

Wat is de zin van mijn leven? Zullen mijn (klein)kinderen nog veilig verder kunnen leven? Hoe lang blijft onze aarde nog leefbaar? Friedl’ Lesage gaat op zoek naar de antwoorden. Met drie toonaangevende sprekers en met jou.
Literatuur

B.I.G.

Eén pop, gemanipuleerd door drie acteurs. De pop groeit maar raak. Tot ze bijna niet meer beheersbaar is.
Theater

Moonlight

De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en vertelt een adembenemend mooi en tijdloos verhaal over menselijke relaties en zelf-ontdekking.
Film

TWEESTRIJD - Avondvoorstelling

Twee personen worden tegenover elkaar gezet alsof ze de wedstrijd van hun leven spelen. De ander is altijd sneller, beter en efficiënter. Maar wie is 'de ander': jij of ik?
Theater

B.I.G. - Avondvoorstelling

Eén pop, gemanipuleerd door drie acteurs. De pop groeit maar raak. Tot ze bijna niet meer beheersbaar is.
Theater