De Boekenkamer

De boekenkamer is een initiatief waar artiesten vertellen over hun (liefde voor) boeken. Altijd al willen weten welke boeken er op welke nachtkastjes liggen, welke verhalen levens veranderden? Wie er weg is van poëzie?
Literatuur

Jeugdboekenmaand - Auteurslezing op de bibliobus

Jeugdschrijver ​Stefan Boonen zal deze keer zijn prentenboeken uit de koffer halen. Spring je mee met opa op de fiets of ga je liever op de slee? Ondertussen zijn er al 6 verhalen verschenen over opa en zijn favorieten kleinkinderen.
Literatuur

Jeugdboekenmaand - Eureka!

Vertrekkend vanuit het kamishibaiverhaal 'De vallei van de Wentelmolens' ontdekken we het belang van wetenschap en dromen. Na het verhaal gaan we zelf aan het experimenteren! De proefbuisjes liggen klaar.
Workshop

DRIE

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere.
Theater

Early Man

Early Man speelt zich af in de tijd waar dinosaurussen en wollige mammoeten de aarde rondzwierven.
Film

KALF!

De Boer zette een deur open en toen zag Koetje Kalf voor het eerst kleuren. De hemelsblauwe hemel. Het grasgroene gras. Ze was gelukkig..
Muziektheater

SNAP XL — schoolvoorstellingen

Een vonk. Een energiebom. Een trance. 14 dansers brengen combinaties van eenvoudige discobewegingen die ontvlammen op de vette beats van 90’s-muziek.
Dans

PARCUM voor scholen

​PARCUM is het museum voor religie, kunst en cultuur, gevestigd in de Abdij van Park. Momenteel worden de abdijrondleidingen in de verf gezet (vanaf 21/4), eventueel aangevuld met een bezoek aan de doeboerderij, de molenaar of de educatieve bijenstand.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

Home

Home vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen.
Film

MIJN PUNT IS EIGENLIJK. - Avondvoorstelling

Schrijfster en performer Maud Vanhauwaert, componist-muzikant Geert Waegeman en producer en multi-instrumentalist Tom Kestens scheppen samen een magische wereld, vol ontwapenend spervuur, kwetsbare heavy metal en grootmoedige niemendalletjes.
Concert Literatuur