Auteurslezing Merel Eyckerman

Ontmoeting met illustratrice Merel Eyckerman
Literatuur Lezing

Do it yourself

Vind je het waardevol om eens een les in het museum te geven, je leerlingen een groepswerk te laten maken in de museumzalen of vanuit een specifiek thema een kunstwerk eruit te pikken? Ook dat kan.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

Gedichtendag 2020

Workshops rond poëzie met Jan Van Coillie
Literatuur Workshop

Minuscule 2

Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen in de vallei, is het tijd om de wintervoorraden aan te vullen. Maar in alle drukte merkt niemand dat een lieveheersbeestje vastzit in een pakket met bestemming.. de Caraïben! Tijd voor het rescueteam om in actie te komen!
Film

Top Tien van Bibliot - 4de leerjaar

Dit project wil kinderen stimuleren om goede boeken te lezen. De kinderen geven elk boek dat ze gelezen hebben punten en op basis van deze punten stellen we op het einde hun top tien voor!
Literatuur

Wie We Zijn

Een voorstelling over identiteit van Fien Leysen op basis van gesprekken met haar grootvader en astronaut Frank De Winne
Muziektheater

De Smerige Drie (avondvoorstelling)

Gedichtendag is de hoogdag van de poëzie. Vieren doen we dit met z’n allen. Onnavolgbaar en onvoorspelbaar, maar steeds ijzersterk in woorden. Ontdek het werk van Delphine Lecompte in combinatie met muzikant Mauro en dichteres Runa Svetlikova
Literatuur

Drie Griekse verhalen door drie vrouwen in [min of meer] drie kwartier (avondvoorstelling)

Een vrouwelijk perspectief op oud Grieks repertoire. Ideaal voor alle leerlingen die in de les te maken krijgen met de Tantalus, Odyssee en Oresteia.
Theater

Gruwelijke Rijmen

Gruwelijke Rijmen zijn twee korte animatiefilms waarin een heleboel klassieke sprookjes worden gecombineerd.
Film

Het Kind van de Gruffalo en andere verhaaltjes

In deze nieuwe verfilming van het gelijknamige boek van Julia Donaldson en Axel Scheffler maken we kennis met de eigenwijze dochter van de Gruffalo. Deze kleine variant van het gruwelijke monster laat zich niet bang maken door de verhalen van haar vader over de Grote Vreselijke Muis die in het bos woont.
Film