Do it yourself: Bezoek M-Museum Leuven met je studenten en geef zelf een rondleiding

Kom met je leerlingen naar het museum en ga samen op ontdekking. Laat je betoveren door de kunstwerken, de kleuren, de vormen en de verhalen.
Cultuureducatie Expo

Exclusief bezoek voor Leuvense scholen aan de Vredesbeiaard

Een unieke blik achter de schermen van de nieuwe Vredesbeiaard met aankomst van de beiaardklokken in de abdij.
Erfgoed

Leuven '68: documentaire en lespakket

Leuven '68 toont het ontstaan en verloop van de legendarische studentenrevoltes aan de Universiteit van Leuven. De film focust op de jaren 1966-1968 en belicht de belangrijkste momenten uit deze woelige jaren: van de publicatie van het mandement van de bisschoppen over de ondeelbaarheid van de universiteit tot de oprichtingen van een Franstalige universiteit in Louvan-La-Neuve. Doorheen de documentaire worden ook paralellen getrokken met talloze internationale studentenrevoltes, waaronder die van Amerika, Frankrijk en Mexico.
Erfgoed

MEISJES VAN KRIJT

Meisjes van krijt is de theaterbewerking van de geprezen debuutroman 'De kinderen van Calais' van Lara Taveirne. Theatermaaksters/actrices Dominique Collet en Griet Dobbelaere staan samen met twee kinderen uit de Theaterateliers van KOPERGIETERY op het podium.
Theater

Gender@war

Mobilisatie van echtgenoot en zonen, het geweld waarmee vrouwen werden geconfronteerd, de gevolgen van vluchten voor het oorlogsgeweld, de breuken in het gezin en op het werk, leven onder een oorlogseconomie… Op dit vlak was WO I de eerste oorlog die zo ingrijpend het maatschappelijke en sociale leven van vrouwen veranderde. Deze rijk geïllustreerde tentoonstelling doet met haar originele en vergelijkende benadering stilstaan bij de gevolgen van gewapende conflicten op de positie van vrouwen en mannen in de samenleving. In de tentoonstelling komen vijf thema’s aan bod: mobilisatie, geweld, de organisatie van het thuisfront intimiteit, de na-oorlog.
Cultuureducatie Erfgoed

The End

Een expo over nucleaire energie en de aarde die op de mens lijkt te vallen
Expo

Top tien van Bibliot - derde graad

Dit project wil kinderen stimuleren om goede boeken te lezen. De kinderen geven elk boek dat ze gelezen hebben punten en op basis van deze punten stellen we op het einde hun top tien voor!
Literatuur

Top tien van Bibliot - Tweede graad

Dit project wil kinderen stimuleren om goede boeken te lezen. De kinderen geven elk boek dat ze gelezen hebben punten en op basis van deze punten stellen we op het einde hun top tien voor!
Literatuur

Traces of Apparitions

Hoe zit het nu eigenlijk met het leven na de dood? Diederik Peeters zoekt het uit!
Expo

KLUTSERKRAKKEKILILILOKATASTROF

Komt dat zien! En oefen alvast op de meest onuitspreekbare titel van het jaar. "Klutserkrakkekilililokatastrof" komt een ALLER ALLER ALLERLAATSTE keer terug naar Leuven. Deze succesvoorstelling schippert tussen een zigeunerverhaal, Tom & Jerry, een Spaans-Italiaanse telenovelle en het Eurovisiesongfestival. De aanstichters van deze vrolijke chaos zijn twee personages met een niets ontziende passie voor het podium.
Cabaret/Humor Theater