Gepland op:

  • 23/01/2020 - 13:30
Locatie
30CC/Minnepoort
Prijs
7 euro per persoon
Duur
65'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad
Leeftijd
vanaf 12 jaar
Organisator
30CC

Wat is dat nu eigenlijk, Belg zijn?

Benieuwd naar de identiteit van een land dat vaak afgeschilderd wordt als ‘Absurdistan’, trokken theatermakers Greet Jacobs en Julie Delrue een jaar lang België rond. Ze interviewden zo veel mogelijk verschillende, boeiende Belgen in alle uithoeken van het land, op zoek naar de raakpunten en de schoonheid achter al die schijnbare tegenstellingen.

Het resultaat is een theaterportret dat de ziel van ons landje blootlegt.

Vijf acteurs transformeren onophoudelijk: van een minister-President tot een Middelkerkse visser, van een Brusselse puber tot een Limburgse oma, van een moeder van vier kinderen met Marokkaanse roots tot een 6-jarige koekjesverslinder.

België ondertiteld / La Belgique sous-titrée is een meertalige voorstelling waarbij humor en zelfrelativering nooit ver weg zijn en niemand onberoerd naar buiten gaat.

(Filip Tielens – De Standaard)
“De eerste drie kwartier zijn van het meest frisse wat we dit seizoen al zagen. “

  • concept Greet Jacobs, Julie Delrue spel Jean-Baptiste Szézot, Greet Jacobs, Julie Delrue, Rachid Laachir en Arber Aliaj (stage) coach Peter Monsaert lichtontwerp Geert Vanoorlé kostuum Valerie Le Roy met de steun van Vlaams Fonds voor de Letteren met dank aan De Grote Post en C-Mine
  • productie BRONKS coproductie Perpodium
  • Met de steun van de tax shelter van de Belgische Federale Overheid

foto Clara Hermans

Meer info: https://www.bronks.be/nl/