Gepland op:

  • 10/09/2019 - 20:00 Volzet - Wachtlijst
Locatie
30CC/Wagehuys
Prijs
3,50 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs
Organisator
30CC

Opgelet! Deze voorstelling kon je hier aan 50% korting reserveren tot en met dinsdag 4 juni 2019 – 23.59 uur. Tickets bestellen of reserveren kan vanaf nu aan 10% korting via www.30CC.be of 016 300 900 volgens de openingsuren van 30CC.

In zijn nieuwe roman De jongens van Nickel ontleedt Colson Whitehead een nog recenter duister hoofdstuk uit de Amerikaanse geschiedenis: het tijdperk van de Jim Crow-rassenwetten in het Zuiden van Amerika, die volledige ‘rassenscheiding’ tot doel hadden en de burgerrechten van zwarte Amerikanen sterk beperkten. In deze roerige tijden een zeer actueel thema dat nog steeds onze aandacht vergt.

Colson Whitehead laat ons niet altijd kennis maken met de mooie kant van de Amerikaanse geschiedenis. Hij kijkt met zijn nieuwe roman naar het duistere verleden in het diepe Zuiden, toen de zwarte populatie zwaar te lijden had onder het racisme. Vandaag de dag roeren de jongeren zich meer en meer en mobiliseren zich rond dit thema. Denk aan de jongeren van Urban Woorden, denk aan de beweging rond Decolonize Belgium of Black Speak Back. Melat G. Nigussie zal ook een tekst brengen. Zij is werkzaam bij Bozar en is een belangrijke spreekbuis voor de “zwarte” jongeren als het gaat over racisme, discriminatie en welzijn.

  • het label "avondvoorstelling" staat voor een mix van bezette zitjes door zowel reguliere bezoekers als leerlingen in de zaal.
  • een samenwerking met KU Leuven, Leuven Leest en Urban Woorden

foto Michael Lionstar