Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
137'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs derde graad
Organisator
Cinema ZED

FICTIEFILM - DUITS gesproken / NL ondertiteld

1984. De bevolking van Oost-Berlijn wordt kort gehouden door de Staatssicherheit (Stasi). De gevreesde geheime politie is steeds op zoek naar aberante elementen die de ‘perfecte’ communistische staat in de weg staan. De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman en zijn vriendin, de actrice Christa-Maria Sieland, zijn populaire sterren in de DDR. Maar hun daden en ideeën zijn niet altijd in lijn met het communistisch ideaal. Stasi-agent Gerd Wiesler krijgt de opdracht de twee af te luisteren. Zoals gewoonlijk begint de bureaucratische Wiesler plichtsgetrouw aan deze taak. Maar hoe meer hij hen leert kennen, hoe meer moeite hij heeft om zijn afstandelijkheid te bewaren...

"Das Leben der Anderen", de debuutfilm van Henckel-von Donnersmarck, is één van de meest bekroonde Duitse films ooit. Hij won o.m. de Oscar voor Beste Buitenlandse Film, de European Film Awards voor beste acteur, beste film en beste script en kreeg 7 German Film Awards. Ulrich Mühe, die de rol van de Stasi-agent Wiesler vertolkt, werd zélf jarenlang bespioneerd werd door collega-acteurs en zelfs zijn eigen ex-vrouw. De claustrofobische DDR-sfeer wordt perfect gevat, terwijl de absurde DDR-bureaucratie met humor aan de kaak wordt gesteld.

Van 20/01 tot 24/01 organiseert Filmklap de Duitse Filmweek. In het kader hiervan wordt deze film op 22/01 om 13u vertoond in Cinema ZED.

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.

Meer info over deze film vind je hier.