Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
48'
Onderwijsgraad
Basisonderwijs eerste graad, Kleuteronderwijs - derde kleuterklas
Organisator
Cinema ZED

ANIMATIEFILM - NL gesproken

Ernest is een grote beer die graag muziek speelt en jam eet. Hij deelt zijn huis met Celestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. De twee vrienden vervelen zich nooit. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, bereiden ze zich voor op de winterslaap van Ernest. Ze moeten hun geadopteerde gans Bibi leren vliegen voor de grote trek. Ze gaan samen naar het muizenbal, om de eerste sneeuwvlokken te vieren. En natuurlijk moeten ze niet vergeten om koekjes te bakken voor Ernest, zodat hij met een volle buik aan zijn winterslaap kan beginnen.

Een superlieve film voor de allerkleinsten met vier korte verhalen die je meenemen naar een prachtige winterwereld in zachte pasteltinten. Een langverwachte opvolger voor de eerste verfilming van de wereldberoemde Belgische prentenboeken van Gabrielle Vincent uit 2012. Toen sleepte "Ernest & Celestine" een Oscarnominatie in de wacht, benieuwd of de opvolger het even goed doet.

Naar aanleiding van Kerstmis, vertonen we de laatste twee weken voor de kerstvakantie films vol sneeuwplezier in Cinema ZED!

Bij boeking van deze film in Cinema ZED krijg je gratis de bijhorende lesmap!

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.

Meer info over deze film vind je hier.