Locatie
PARCUM
Prijs
gratis
Duur
60'
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Secundair onderwijs
Organisator
Erfgoedcel Leuven

Kom op 11 en 12 september 2018 met je klas naar het binnenplein van de Abdij van Park. Daar kan je immers heel uitzonderlijk de 40 pas uit Nederland aangekomen klokken van de nieuwe Vredesbeiaard bewonderen. Tijdens een begeleid bezoek (1,5 uur) kom je niet alleen meer te weten over de bijzondere geschiedenis van deze beiaard, je ontdekt ook hoe zo’n reusachtig muziekinstrument gemaakt wordt. Op het einde van het bezoek kunnen de leerlingen zelf vredesboodschappen neerschrijven op kleine klokjes. Alle boodschappen worden in een vredesboom gehangen die nog tot en met 11 november 2018 op het binnenplein zal blijven staan.

Op 11 november, 100 jaar na het einde van WO I, zal de nieuwe beiaard feestelijk worden ingehuldigd. Deze Vredesbeiaard is het resultaat van een culturele samenwerking tussen de Duitse stad Neuss en Leuven. Het instrument is een reconstructie van de 18e-eeuwse beiaard die tijdens de Brand van Leuven in 1914 door Duitse legertroepen werd verwoest.

Maak dit unieke moment mee met je klas. Bewonder de klokken van dichtbij, lees de vredesboodschappen en raak ze nog snel aan voor ze opgehesen worden naar de klokkentoren.

Schrijf je gratis in via deze link voor donderdag 6 september om 20 uur:
Je kan kiezen uit drie momenten: dinsdag 11/09 voormiddag, dinsdag 11/09 namiddag of woensdag 12/09 voormiddag. Je exacte aankomstuur wordt op vrijdag 7 september meegedeeld.

Plaatsen zijn beperkt dus weer er snel bij.


Meer info via erfgoedcel@leuven.be

Meer info: http://www.erfgoedcelleuven.be