Locatie
OPEK
Prijs
9 euro per persoon
Duur
90'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs, Voor leerkrachten
Organisator
het nieuwstedelijk, 30CC

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Haar dood brengt ook hun leven tot stilstand. Dan krijgt de vrouw het aanbod om CEO te worden van een wereldspeler in de nanotechnologie. In Singapore. Een baan die ze voordien nooit zou hebben aanvaard, maar nu blijkt plots alles te kunnen. Een vreemdsoortig dilemma. Ze verhuizen naar een stad waar het leven sneller gaat dan ooit, een technologische utopie. Ze willen weer vooruit. Terwijl zijn vrouw lange dagen, trekt de man de stad in, door de moessons. En in de regen meent hij zijn overleden dochter te herkennen. Met haar te kunnen spreken.

Na bejubelde politieke stukken zoals Hitler is Dood (Taalunie Toneelschrijfprijs 2009), Leni & Susan (publikumsPreis van de internationale Stückemarkt Heidelberg), de trilogie Hebzucht, Angst, Hoop (KANTL prijs) en recent Groupe Diane gaat Stijn Devillé voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal te lijf. Acht jaar geleden dacht hij dat hij zijn eigen kind kwijt was, tot hij haar zelf reanimeerde en nieuw leven inblies. “Vier keer, vijf keer ademen. Een ballon die opgeblazen wordt. Toen pikte ze terug aan. Oogjes open, het hartje sloeg. Alles bij mekaar had het drie minuten geduurd. Niet langer. Maar het duurt nog steeds." Die nacht dacht hij heel lelijke gedachten, die hij nooit voor mogelijk had gehouden. En sindsdien frappeert het hem nog meer hoe sommige mensen, ouders die hun kind verloren, ondanks alles in staat blijken het geluk te hervinden. Die kracht en schoonheid wil hij opzoeken in Gesprek met de Regen.

Een voorstelling met Tom Van Bauwel en Sara Vertongen, en muziek van Gerrit Valckenaers en Geert Waegeman. De spelers gaan letterlijk in gesprek met de regen. Om dat te realiseren, bouwt Het nieuwstedelijk met het e-Media Research Lab van de KU Leuven een heuse regenprinter, die de technologie van een printer met een klassieke regenmachine verzoent. Druppels worden pixels. Technologie ontmoet emotie en verbeelding.


Op vraag organiseren we graag een inleiding bij de voorstelling of in de klas. Ook een bezoek aan de scène om meer inzicht te krijgen in het reilen en zeilen van een hoogtechnologische voorstelling behoort tot de mogelijkheden. Contacteer info@nieuwstedelijk.be voor meer info.

tekst & regie Stijn Devillé
spel Tom Van Bauwel & Sara Vertongen
muziek Gerrit Valckenaers & Geert Waegeman
geluid Tom Buys & Stefan De Reese
techniek Kishan Singh & Victor Thys
productie Ellen Haesevoets & Thomas Verachtert
dramaturgie Els Theunis

in samenwerking met eMedia Research Lab KU Leuven
met de steun van Leuven MindGate Crossover Contest en de 'innovatieve partnerprojecten' van minister van cultuur Sven Gatz
met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax Shelter.

Katrijn Van Giel

Meer info: http://www.nieuwstedelijk.be