Gepland op:

  • 25/04/2019 - 10:00
  • 30/04/2019 - 13:00
Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
90'
Onderwijsgraad
Basisonderwijs derde graad, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Organisator
Cinema ZED

DOCUMENTAIRE - ENG gesproken, NL ondertiteld

De 26-jarige Jane Goodall trekt op uitnodiging van de beroemde paleontoloog Louis Leakey naar Tanzania om er chimpansees in het wild te gaan bestuderen. Voor de avontuurlijke, onrustige Jane is het een droom die werkelijkheid wordt. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding (‘een open geest, een passie voor kennis, geduld en liefde voor dieren’ waren de vereisten) legt ze zich toe op de studie van het gedrag van de primaten. National Geographic stuurt hun beste natuurfilmer op haar af, Hugo van Lawick, om een portret te maken van deze bijzondere vrouw. Hij richt zijn camera evenveel op haar als op de chimpansees.

Jane is een prachtig portret van het leven en werk van de bekende Britse antropologe en biologe. De film bestaat uit meer dan 100 uur aan prachtig warm en teder 16 mm materiaal, dat in 2014 werd teruggevonden in de archieven van National Geographic. Brett Morgen, bekend van o.a. Cobain: Montage of Heck , kreeg de droomopdracht om er een film van te maken. Philip Glass componeerde de muziek. Samen met het nuchtere commentaar van de oude Jane Goodall (nu 83) creëerden ze een bijzonder ontroerende en wonderbaarlijke film.

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.