Gepland op:

  • 19/03/2020 - 13:00
Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
100'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Organisator
Cinema ZED

FICTIEFILM - FR gesproken / NL ondertiteld

In het gezin Bélier is iedereen doof behalve de 16-jarige Paula. Ze is de onmisbare tolk in het dagelijkse leven van haar ouders, zeker als het de boerderij van de familie betreft. Wanneer haar muziekleraar ontdekt dat ze een gouden stem heeft, overtuigt hij haar om deel te nemen aan een wedstrijd van Radio France. Een levensbepalende keuze die haar ver weg voert van haar gezin en het begin van haar volwassen leven inluidt…

"La Famille Bélier" is een sprankelende tragikomedie over een tiener die uit de familiale bubbel wil breken. De overtuigende vertolking van de cast (de acteurs moesten gebarentaal aanleren, enkel de zoon is echt doofstom) schetst een goed beeld van het leven van dove mensen (veel expressie en bewegingen, nood aan fysiek contact, het isolement t.o.v. de buitenwereld). Een film met een boeiend thema, voldoende stof tot discussie, bij momenten hilarisch maar anderzijds ook best aangrijpend (denk aan de zangstukken). Een ideale en zeer toegankelijke film voor een brede doelgroep.

In de week van 16/03 tot 19/03 organiseert Filmklap de Franse Film Focus week. In het kader hiervan zal deze film worden vertoond op 19/03 om 13u in Cinema ZED!

Bij boeking van deze film krijg je gratis de bijhorende lesmap.

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.

Meer info over de film vind je hier.