Gepland op:

  • 03/12/2018 - 13:00
Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
99'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Organisator
Cinema ZED

DOCUMENTAIRE - ENG gesproken, NL ondertiteld

Op driejarige leeftijd stopt de energieke babbelaar Owen plots met praten. Autisme doet hem wegglijden in een donkere, afgesloten wereld. Er lijkt geen weg terug te zijn. Tot zijn vader op een dag een pop van de papegaai uit de film Aladdin pakt en in die rol tegen Owen begint te praten. Als een wonder antwoordt Owen hem met een zinnetje uit de film. Een keerpunt voor Owen en zijn familie. Owen leert zich uit te drukken aan de hand van dialogen uit de tientallen Disney-films die hij uit het hoofd kent, de rest van de familie neemt op hun beurt de rollen over van Disney-figuurtjes. De tekenfilms maken een weg vrij die lang als voorgoed gesloten werd beschouwd. Owen en de wereld rondom hem leren elkaar begrijpen.

Dit ontzettend hartverwarmend verhaal wordt verteld met een mix van scenes uit Disneyfilms en nagetekende gebeurtenissen uit het leven van Owen. De film is bovenal een pleidooi voor liefde en begrip vanuit de omgeving.

Naar aanleiding van Internationale dag van Mensen met een Beperking op 3/12 wordt deze film om 13u vertoond in Cinema ZED!

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.