Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
93'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Organisator
Cinema ZED

FICTIEFILM - Duits gesproken, NL ondertiteld

Centraal in deze coming-of-age film staat Maik (14). Hij hunkert naar aandacht van het mooiste meisje van de klas, zijn flamboyante moeder worstelt met drank en met zijn vader heeft hij al helemaal geen emotionele band. Als hij in de zomer twee volle weken alleen thuis zit, staat Tschick plots voor de deur. Hij is net nieuw in Maiks klas, emigreerde uit Rusland en gedraagt zich behoorlijk vreemd. Maik laat zich echter overhalen om samen een oude Lada te stelen en een roadtrip aan te vatten, weg van Berlijn, zonder bestemming. Ze duikelen in een wild avontuur en beleven de zomer van hun leven die ze nooit zullen vergeten.

Deze film is gebaseerd op een populaire Duitse jeugdroman. Deze bijzonder ontwapenende roadmovie heeft vaart en zal tieners moeiteloos meetrekken in de belevenissen van Maik en Tschick, epische landschappen en de heerlijk frisse soundtrack. Een film met universele en herkenbare thema’s. De film won de European Film Academy Young Audience Award.

Van 20/01 tot 24/01 organiseert Filmklap de Duitse Filmweek. In het kader hiervan wordt deze film op 21/01 om 13u & 23/01 om 10u vertoond in Cinema ZED.

Bij boeking van deze film in Cinema ZED krijg je gratis de bijhorende lesmap!

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.

Meer info over deze film vind je hier.