Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
10 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs derde graad
Organisator
30CC

Een jonge vrouw meldt zich als vrijwilligster aan tijdens de Grote Oorlog. Dag in dag uit moet ze gewonde soldaten van de loopgraven naar de hospitalen in het achterland vervoeren. De onttakeling van alle menselijkheid ervaart ze tot in haar lijf, tot in haar woorden.

Geïnspireerd door de geschriften van enkele oorlogsvrijwilligsters schreef Erwin Mortier Verboden Gebied, een meerstemmige donkere monoloog over de ontreddering en ontwaarding die de oorlog met zich mee brengt. Met de vrouw als spreekbuis van alle vrouwen in de Eerste Wereldoorlog.

“Is nog even helemaal ondersteboven van Elsie de Brauw die de monoloog Verboden Gebied - Vrouw in Niemandsland van Erwin Mortier speelde. En als je links en rechts van je tranen in de ogen ziet, weet je weer waarom theater zo sterk kan zijn. Een absolute must see, als je volgend seizoen ergens de kans krijgt.” (Yves Desmet, De Morgen)

  • regie Johan Simons spel Elsie de Brauw en Alexandra Greidanus tekst Erwin Mortier in samenwerking met Faculteit Letteren KU Leuven