Gepland op:

  • 23/11/2019 - 20:00
Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
11 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs
Organisator
30CC

Opgelet! Deze voorstelling kon je hier aan 50% korting reserveren tot en met dinsdag 4 juni 2019 – 23.59 uur. Tickets bestellen of reserveren kan vanaf nu aan 10% korting via www.30CC.be of 016 300 900 volgens de openingsuren van 30CC.

Subversief, speels, pervers, postmodern, vrouw(on)vriendelijk… Het zijn stuk voor stuk woorden die vallen als het over het werk van de Romeinse dichter Publius Ovidius Naso gaat. Van alle auteurs uit de oudheid heeft De Neus ongetwijfeld de grootste invloed uitgeoefend op de westerse cultuur: verhalen, muziek, beeldende kunst… Er gaat geen week voorbij of je komt zijn personages tegen. Denk aan Icarus, Narcissus, Midas… Liefde en passie, metamorfosen en verandering, en verbanning: het zijn de grote thema’s in Ovidius’ werk.

Naar het schijnt is Ovidius vooral in trek als de tijden roerig zijn. Dat zijn die van ons. En Ovidius is net deze jaren 2000 jaar dood. Hét moment voor een ferme, speelse hommage aan de man. Daar staat de fine fleur van de Vlaamse letteren voor in. Exclusief in Leuven.

  • het label "avondvoorstelling" staat voor een mix van bezette zitjes door zowel reguliere bezoekers als leerlingen in de zaal.

(Ted Hughes, Tales from Ovid)
“… a rough register of what it feels like to live in the psychological gulf that opens at the end of an era…”

(The Classical Tradition)
“It is not surprising that the atmosphere of the Amores is particularly apparent in the lyrics of modern pop songs.”

  • met Michaël De Cock, Gerda Dendooven, Joke van Leeuwen, Carmien Michels, Jeroen Olyslaegers, Maud Vanhauwaert en Peter Verhelst. Stadssopraan Noëmie Schellens en Capella Nova zingen voor Ovidius. Classicus Patrick De Rynck cureert.
  • in samenwerking met KU Leuven Bibliotheken, Davidsfonds Academie en Uitgeverij Peeters