Gepland op:

  • 08/11/2019 - 20:00 - 21:10 Laatste plaatsen
Locatie
OPEK
Prijs
7 euro per persoon
Duur
70'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs, Voor leerkrachten
Leeftijd
15+ (vanaf het vierde middelbaar)
Organisator
fABULEUS

De titel van deze productie is geïnspireerd op de vrolijk-anarchistische film Zéro de conduite van Jean Vigo uit 1933, waarin een groep kinderen in opstand komt tegen het strakke schoolsysteem waarin ze meedraaien.

Ondertussen maken we auto’s die zelf rijden en computers die zelf denken. We knippen en plakken met ons eigen DNA. Australië is onze achtertuin en de planeet Mars bijna een vakantiebestemming. De wereld verandert met een duizelingwekkende snelheid. Waarom zien onze klaslokalen er dan nog net zo uit als 100 jaar geleden?

Samen met 11 jongeren tussen 15 en 22 jaar stelt de Gentse theatermaker Haider Al Timimi vragen bij ons onderwijssysteem. Worden ze genoeg aangesproken op wie ze zijn of willen worden? Is er plaats voor leerkrachten die buiten de lijntjes willen kleuren? Worden creativiteit en handwerk ondergewaardeerd? Met deze en vele andere vragen als uitgangspunt nemen de jonge spelers, dansers en zangers het woord over hun kijk op de wereld en hun toekomst en doen ze voorstellen over wat het onderwijs hen daarvoor zou kunnen meegeven.

Zero for conduct wordt een absurde beeldenstorm van grumpy gele hesjes en rebelse welpen.
Een fysieke trip van oude geesten in jonge lichamen en omgekeerd.

Theatermaker Haider Al Timimi werkt vanuit zijn Gentse gezelschap Kloppend Hert. De voorbije seizoenen maakte hij opmerkelijke voorstellingen als Ich bin wie du, Utopera en recent nog Studio Shehrazade. Daarnaast werkt Haider al jarenlang met jongeren binnen de projecten Jong Gewei (Gent) en TransfoCollect (Brussel). De tijd voor een samenwerking met fABULEUS is rijp.

Regie: Haider Al Timimi
Met: Joanita Acheampong, Mohammed Basim, Cherine Chat, Marijke Claes, Maaike De Baerdemaeker, Marilou Dejans, Marie De Cort, Majd Hanon, Wouter Tran, Sigi Van Roy en Renée Vaerewijck
Assistentie regie: Astrid Ogiers
Dramaturgie: Bart Capelle
Bewegingsadvies: Georgina del Carmen Teunissen
Kostuums: Lotte Stek
Scenografie: Sven Roofthooft
Licht: Reynaldo Ramperssad
Productie: f ABULEUS & Kloppend Hert, Coproductie: Perpodium
Met de steun van Ufund, de stad Leuven, de stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid.

Shirin Rabi

Meer info: http://www.fabuleus.be