Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
90'
Onderwijsgraad
Basisonderwijs tweede graad, Basisonderwijs derde graad, Secundair onderwijs eerste graad
Leeftijd
6+
Organisator
Cinema ZED

Robin groeit op in een wereld waarin de natuur taboe is: het is vies en moet zo snel mogelijk vernietigd moet worden. Haar ouders denken er anders over en vechten elke dag voor het stukje natuur dat er nog is. Wanneer Robins moeder plots verdwijnt, gaat Robin het woud in op zoek naar antwoorden. Daar ontmoet ze Wolf, een ‘wilde’ jongen. Samen komen ze terecht in een groots avontuur waarbij ook Robins natuurliefde wordt aangewakkerd.

Commentaar:

Meer dan tien jaar hebben de broers Leue gewerkt aan dit animatiefilmproject, waarbij ze gebruik maken van de rotoscopie-techniek: de acteurs spelen de volledige film, waarna het frame per frame met de hand wordt ingekleurd en wordt herwerkt tot een animatiebeeld. Daardoor wordt het beste van beide werelden gecombineerd: het levensechte van de emoties van de acteurs in combinatie met het fantasierijke van de animatie. De film wordt vertolkt door enkele Vlaamse topacteurs, waaronder Matteo Simoni, Frank Focketeyn en Wim Helsen. Dit hedendaags sprookje over mens en natuur brengt een prachtige ode aan de schoonheid en de kracht van de natuur!

Bij deze film hoort je een uitgebreide lesmap met leerrijk spel. Alle informatie over deze lesmap kan je hier vinden: https://wwf.be/nl/school/basisschool/beestige-klas...

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.

Meer info: http://cinemazed.be/nl/film/zooks