11 activiteiten gevonden

Flemish Flavors (avondconcert)

Kwaliteitsvolle filmmuziek van Vlaamse componisten waarin de muziek de hoofdrol krijgt en filmbeelden in de achtergrond helpen om sfeer te scheppen.
Concert Klassiek

Het verhaal van de 2 Meter Sessies (avondconcert)

Een duik in de rijke muziekgeschiedenis van het radio en TV programma de 2 Meter Sessies. Even later pakte muziekzender MTV uit met de Unplugged sessies. Toen de zender waar naar uitgekeken werd door de schoolgaande jeugd. Denk aan de hoogdagen van Foo Fighters, Nirvana of Smashing Pumpkins en Björk. Op deze avond herbeleef je deze legendarische sessies met tal van wereldsterren.
Concert Literatuur

PŪWAWAU (avondconcert)

Chantal Acda is een Nederlandse singer-songwriter die al een hele tijd in ons land woont. Ze speelt bij Isbells, maar is zeker zo straf onder haar eigen naam. Ze geeft ook zangles en deelt graag met ons de kracht van de stem. Ze schuwt de grote thema’s niet. Dit keer gaat ze voor een uniek en spectaculair project, waarvoor ze even naar Ijsland verhuist
Concert

Soirée Décolletée - Vrouwen zingen Drs.P (avondconcert)

We vieren de 100ste verjaardag van deze woordkunstenaar avant la lettre, toen er van Poetry Slam of Spoken Word nog geen sprake was. Lang leve de Nederlandse taal en de goesting om er mee te spelen. Virtuositeit zit in de kleine dingen!
Concert

S.O.L.I.D.A.I.R - Samen tegen Armoede! (avondconcert)

Belangrijke problematiek waarmee we vandaag mee geconfronteerd worden. Armoede is overal aanwezig, niet altijd zichtbaar, maar ook in Leuven hebben veel mensen er mee te maken. Deze muzikale reis verzacht de problematiek een beetje, maar door er deelgenoot van te zijn, omarm je de thematiek en maak je het bespreekbaar. Hopelijk ook in de klas.
Concert

Mars om de macht [te verspelen] (avondconcert)

​Een drieluik waarin film, muziek en theater elkaar vinden in een schalkse satire op macht
Film Concert Theater Klassiek

Peter Gregson “Bach Recomposed” (avondconcert)

Bach’s Cello Suites, een van de bekendste en meest geliefde werken in de klassieke muziek, krijgt een moderne bewerking van de jonge Schotse componist Peter Gregson... UNIEK! LEES SNEL VERDER
Concert

minimal Music, maximal Beauty (avondconcert)

Pianovirtuoos Julien Libeer en sterviolist Lorenzo Gatto brengen samen met Young Belgian Strings (post)minimalistische muziek, met werk van o.a. Glass, Nyman, Frahm, Richter en Pärt.
Concert Klassiek

Laguna Beach (avondvoorstelling)

Verwacht een bom energie! Frankie is een echte band, met een frontman, schelle gitaren en strakke drums. Maar dan wel een van plakband en papier.
Concert Muziektheater Theater

Brihang - Een steentje in je schoen

Verwacht je aan iemand die zich met zijn theatrale aanpak onderscheidt van elke andere hiphopact en die bovendien bewijst dat poëzie meer dan ooit leeft.
Concert Literatuur