14 activiteiten gevonden

THE GOSPEL TRAIN (avondvoorstelling)

Het Vlaams Radio Koor en zangeres Ibernice MacBean nemen je al swingend mee op de 'Gospel Train', en vonden de ideale dirigent voor deze reis in Ken Burton, dé Britse gospel-specialist bij uitstek Deze muziek is zo sterk dat ze ook buiten het religieuze of politieke veld een plaats kreeg: van de grote klassiekers bestaan er intussen honderden versies die allemaal meehelpen om deze schitterende muziek levend te houden.
Concert Klassiek

FENFO (avondvoorstelling)

Een wereldster in Leuven, ook dat kan. Fatoumata Diawara is momenteel één van de belangrijkste vrouwelijke stemmen uit West-Afrika. Maak kennis met haar Malinese roots en traditie. Ze is al voor de vierde keer bij 30CC te gast en stelt dit keer haar nieuw album 'Fenfo' voor.
Concert

BEETHOVEN: EEN STERK MOTIEF (avondvoorstelling)

Het is altijd indrukwekkend om een groot symfonisch orkest met strijkers, blazers en slagwerkers aan het werk te zien. Zeker als ze een iconisch werk spelen als “de 5de van Beethoven”. Eén keer in je leven moet je ‘ta ta ta taaa’ toch live gehoord hebben
Concert Klassiek

THE DUBHLINN GARDENS

Open repetitie (raccord) met toelichting door Reinoud Van Mechelen en Anna Besson. Zij zullen vertellen welke muziek ze zullen spelen en specifieke instrumenten. Ze zullen kort ingaan op de link tussen traditionele muziek (folk) en ‘klassieke’ barokmuziek in Ierland en op de uitdagingen die aan het project voorafgingen: hoe orale tradities op partituur te zetten.​
Concert Klassiek

WANNES CAPPELLE, BROEDER DIELEMAN & FRANS GRAPPERHAUS (middag- of avondvoorstelling)

Wannes Cappelle is meer dan de frontman van Het Zesde Metaal. Hij is acteur ('Bevergem'), maar ook verhalenverteller. Hij verbindt zich met zielsgenoot en Zeeuw Broeder Dieleman. Een muzikale voorstelling zonder veel pretentie, maar oh zo mooi.
Concert

TRIO EL AZZOUZI (De Middagen)

‘Trio El Azzouzi’ is een bezwerende jamsessie van muziek, tekst en beeld. Een uur lang improviseren Mauro Pawlowski, Fikry El Azzouzi en Gerda Dendooven samen. De ene op gitaar, de anderen met een microfoon of penseel in de hand. Je hoort honderd symfonieën tegelijk - mét extra koebel.
Concert Literatuur

BROADWAY MEETS BERNSTEIN (avondvoorstelling)

Leonard Bernstein liet musical, opera en jazz moeiteloos versmelten tot een unieke crossover-stijl waarmee hij de Broadway-musical naar een hoger niveau tilde. Een hommage aan hét muzikale genie van de 20ste eeuw.
Concert Musical Klassiek

GLIMP

Hoe klinkt kleur? Glimp neemt je mee naar een betoverende droomwereld waarin jazzy klanken en kleurrijke beelden een spannend spel met elkaar en met jou spelen. Een muziekvoorstelling voor peuters en hun (groot)ouders waarin muziek, beeld, techniek, musici en publiek een bijzondere vriendschap aangaan.
Concert

First Contact

baanbrekend multimediaal stripverhaal over de relatie van een vader met zijn 16-jarige dochter.
Concert Muziektheater Theater

TRIPLE M (avondvoorstelling)

We staan stil bij een aantal tekenende momenten, zorgvuldig gethematiseerd rond de letter M: metropole, massacre, mickey, mother nature, man on moon … Een feest voor meerdere zintuigen: music, movies & more.
Concert Klassiek