41 activiteiten gevonden

De Smerige Drie (avondvoorstelling)

Gedichtendag is de hoogdag van de poëzie. Vieren doen we dit met z’n allen. Onnavolgbaar en onvoorspelbaar, maar steeds ijzersterk in woorden. Ontdek het werk van Delphine Lecompte in combinatie met muzikant Mauro en dichteres Runa Svetlikova
Literatuur

Do it yourself

Vind je het waardevol om eens een les in het museum te geven, je leerlingen een groepswerk te laten maken in de museumzalen of vanuit een specifiek thema een kunstwerk eruit te pikken? Ook dat kan.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

Wie We Zijn

Een voorstelling over identiteit van Fien Leysen op basis van gesprekken met haar grootvader en astronaut Frank De Winne
Muziektheater

Drie Griekse verhalen door drie vrouwen in [min of meer] drie kwartier (avondvoorstelling)

Een vrouwelijk perspectief op oud Grieks repertoire. Ideaal voor alle leerlingen die in de les te maken krijgen met de Tantalus, Odyssee en Oresteia.
Theater

The Wetsuitman (avondvoorstelling)

In 2015 vindt een man een duikerspak tussen de rotsen in Noorwegen. Er steken botten uit de zwemvliezen. De politie komt erbij, afdeling vermiste personen. Niemand kan uitvissen wie het lijk is. Tot de politie telefoon krijgt van collega’s uit Nederland. Ook zij vonden een skelet in een wetsuit.
Theater

Vrijheid – Waarheid – Geluk (avondvoorstellingen)

Drie vooraanstaande denkers laten hun licht schijnen op de fenomenen waarheid, vrijheid en geluk. Op een toegankelijke en krachtige manier laten ze ons kennismaken met deze fascinerende begrippen en tonen ze hoe we er best mee om kunnen gaan. Ideale thema’s om te bespreken in klasverband.
Literatuur

Mars om de macht [te verspelen] (avondconcert)

​Een drieluik waarin film, muziek en theater elkaar vinden in een schalkse satire op macht
Film Concert Theater Klassiek

Peter Gregson “Bach Recomposed” (avondconcert)

Bach’s Cello Suites, een van de bekendste en meest geliefde werken in de klassieke muziek, krijgt een moderne bewerking van de jonge Schotse componist Peter Gregson... UNIEK! LEES SNEL VERDER
Concert

ARTEFACT 2020: Alone Together — Groepsrondleidingen

Ook dit jaar organiseren we gratis groepsrondleidingen voor scholen tijdens Artefact in STUK. Artefact is een tentoonstelling en festival waarin hedendaagse kunst, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen centraal staan.
Expo

Roesskaja Doesja (middagconcert)

...een concert dat bol staat van de Russische romantiek, in zowel muziek als literatuur.
Literatuur Klassiek