8 activiteiten gevonden

Do it yourself: Bezoek M-Museum Leuven met je leerlingen en geef zelf een rondleiding

Kom met je leerlingen naar het museum en ga samen op ontdekking. Laat je betoveren door de kunstwerken, de kleuren, de vormen en de verhalen.
Expo

1 + 1 = 3: Combi Collectiepresentatie + Middeleeuwse beeldhouwkunst uit Aken en de M-collectie

Hoe beïnvloedde verschillende steden elkaar op het vlak van beeldhouwkunst, in de Middeleeuwen? Samen met het Ludwig Forum Aachen onderzoekt M de invloeden tussen verschillende productiecentra in de Middeleeuwse Nederlanden. Deze tentoonstelling koppelen we aan onze eigen collectie. In het tweede deel van de rondleiding ontdek je de lokale context van Leuvense beeldhouwkunst uit deze periode, met focus op de hand van de meester of beeldhouwtechnieken.
Cultuureducatie Expo

Hoogtepunten uit de M-Collectie

Wil je graag focussen op de permanente collectie van M? Een gids maakt je wegwijs binnen de verschillende thema’s uit onze collectie oude en hedendaagse kunst. Je ontdekt de roots van het museum, verschillende visies op presenteren of gaat in op onze befaamde verzameling Middeleeuwse beeldhouwkunst en toegepaste kunst.
Cultuureducatie Expo

Ik kom van ver (HO)

Hoe kijken mensen van de andere kant van de wereld, naar onze wereld? Dat ontdek je tijdens deze rondleiding: een gids en gastvrouw die 'van ver komt' leidt je rond door de M-collectie. Zo bekijk je kunst en cultuur door een heel andere en verrassende bril.
Cultuureducatie Expo

M-in -the- mix: een cocktail met alle hoekjes en kantjes van M

Ben je voor de eerste keer in M? Of wil je een brede kennismaking met M? Laat je dan verrassen door de verschillende aspecten van het museum. Een gids maakt je wegwijs in de architectuur van het gebouw en de geschiedenis van M. Je ontdekt zowel de M-collectie als een greep uit de tijdelijke tentoonstellingen oude of hedendaagse kunst.
Cultuureducatie Expo

Rituelen M-Schatkamer

Rituelen zijn van alle tijden. Wat kan kunst ons vertellen over de rituelen van toen en nu? In deze rondleidingen bekijk je de kunstwerken in detail. Zo ga je op zoek naar bestaande, verdwenen of veranderde rituelen.
Cultuureducatie Expo

Topstukken M-Schatkamer

Een M-gids brengt de geschiedenis van de M-Schatkamer tot leven. Tijdens deze rondleiding krijg je meer inzicht in topstukken van de Vlaamse schilderkunst.
Cultuureducatie Expo

1 + 1 = 3: Combi Edgard Tytgat: ‘Fantasie komt tot leven’ + Beeldverhalen en narratieven uit de M-collectie

M brengt de ‘sprookjes’ van Tytgat opnieuw tot leven. Net zoals de cineasten van zijn tijd, verbeeldde hij een wereld vol fantasie, absurditeit en humor. Maar ook onze eigen collectie zit vol beeldverhalen en verhaalstructuren. In de eerste zaal van de M-collectie ontdek je welke verhalen een kunstwerk bloot geeft als je zelf de tijd neemt om in te zoomen, focussen en verder te kijken dan je neus lang is.
Cultuureducatie Expo