27 activiteiten gevonden

De Boekenkamer

De boekenkamer is een initiatief waar artiesten vertellen over hun (liefde voor) boeken. Altijd al willen weten welke boeken er op welke nachtkastjes liggen, welke verhalen levens veranderden? Wie er weg is van poëzie?
Literatuur

De tijger eet de zebra en de vogel vliegt verschrikt weg (avondvoorstelling)

​Leer het bijzonder mooie en beeldende universum van Benjamin Verdonck kennen, beeldend kunstenaar én theatermaker. Geen klassiek toneel, maar een verhaal dat gebracht wordt met objecten en tableaux vivants.
Theater

Dounia B.

​Dounia woont met haar papa en broers in een hoge toren aan de rand van de stad. Ze heeft cool voor twee en plannen voor drie. En vandaag spreekt ze jullie toe. Want ze heeft iets belangrijks te vertellen.
Theater

Lied

Lied is roadmovie en familierelaas in één. 15 jaar na de première van Lied brengt Het nieuwstedelijk dit pareltje weer op scène.
Muziektheater

Trio El Azzouzi (avondvoorstelling)

‘Trio El Azzouzi’ is een bezwerende jamsessie van muziek, tekst en beeld. Een uur lang improviseren Mauro Pawlowski, Fikry El Azzouzi en Gerda Dendooven samen. De ene op gitaar, de anderen met een microfoon of penseel in de hand. Je hoort honderd symfonieën tegelijk - mét extra koebel.
Literatuur Theater

Uitgelezen (avondvoorstelling)

Op deze avond krijg je een hele resem boekentips van een kennerspanel aangevuld met extra gasten die graag boeken lezen er over willen vertellen. Boeiend en inspirerend en hopelijk kan het je leesplezier doen vergroten. Het panel bestaat doorgaans uit Bekende Vlamingen, van muzikanten over acteurs tot andere media-figuren. Steevast zijn het boeken die in de kijker staan of die een plek verdienen in jouw boekenkast.
Literatuur Lezing

Opera Melancholica (avondvoorstelling)

De minimal music van Philip Glass op een griezelverhaal van Edgar Allan Poe, ervaar je fantastische visioenen en huiveringwekkende wanen.
Literatuur Opera

minimal Music, maximal Beauty (avondconcert)

Pianovirtuoos Julien Libeer en sterviolist Lorenzo Gatto brengen samen met Young Belgian Strings (post)minimalistische muziek, met werk van o.a. Glass, Nyman, Frahm, Richter en Pärt.
Concert Klassiek

577,4 THE DISTANCE BETWEEN BUCHENWALD - LEUVEN

Kunst en cultuur versus gruwel.
Cultuureducatie

Romeo en Julia

‘Romeo en Julia’ is geschikt voor anderstalige tieners en volwassenen die Nederlands leren, maar is ook een ideale voorstelling om met William Shakespeare te laten kennismaken.
Theater