Privacyverklaring

Schoolmetcultuur* hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens en het respect voor jouw privacy.

In deze Privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Schoolmetcultuur houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).

Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • je persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacyverklaring;
  • verwerking van de persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • vragen om jouw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van je persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • op de hoogte zijn van jouw rechten omtrent je persoonsgegevens, je hierop willen wijzen en deze respecteren.
  • Als schoolmetcultuur zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Indien je na het doornemen van onze privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen hebt hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

  • gdpr@leuven.be
  • Waarom verwerken wij persoonsgegevens?

    Wij verwerken jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden en rechtsgronden :

  • om te kunnen deelnemen aan onze activiteiten (uitvoering overeenkomst);
  • het versturen van nieuwsbrieven en uitnodigingen (toestemming betrokkene);
  • Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens vragen en verwerken :

  • persoonlijke identiteitsgegevens: naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mail, werkgever (school)
  • We gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens hebben verkregen.

    De inschrijving op onze nieuwsbrief kan je steeds zelf beheren via de link onderaan elke nieuwsbrief.

    Op onze website(s) gebruiken we ook cookies. Meer informatie hierover vind je in onze cookie policy.

    Verstrekking aan derden

    De gegevens die je aan ons geeft, kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

    Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • het verzorgen van de internetomgeving (webhosting);
  • het verzorgen van IT-infrastructuur (o.a. IT-netwerk, ticketsoftware …);
  • het verzorgen (en verspreiden) van nieuwsbrieven en uitnodigingen.
  • Met deze partijen maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van jouw persoonsgegevens te waarborgen. Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten.

    Jouw persoonsgegevens worden rechtstreeks, in de software, gedeeld met de partner voor wiens aanbod je intekende. Partners van schoolmetcultuur hebben alleen inzage in de persoonsgegevens van mensen die een reservatie maakten voor een activiteit bij die partner. Partners van schoolmetcultuur kunnen niet aan elkaars gegevens.

    Slechts de overkoepelende organisatie (directie cultuur stad Leuven) heeft inzage in alle gegevens. Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven.

    Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen die gevestigd zijn buiten de EU.

    Wij verwerken geen persoonsgegevens van minderjarigen.

    Bewaartermijn

    Schoolmetcultuur bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt, dan wel op grond van de wet is vereist. Als algemene regel houden we persoonsgegevens maximaal 5 jaar na het laatste gebruik bij.

    Beveiliging van de gegevens

    Wij nemen passende technische en organisatorische maatregelen om jouw persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, waaronder:

  • alle personen die namens schoolmetcultuur van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • we hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • we pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • we maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • we testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.
  • Jouw rechten omtrent je gegevens

    Je hebt het recht je toestemming ten allen tijde in te trekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking voor de intrekking daarvan.

    Je hebt recht op inzage en recht op correctie of, in bepaalde gevallen, verwijdering van de persoonsgegevens die wij van jou ontvangen hebben.

    Bovenaan deze privacyverklaring staat hoe je contact met ons kan opnemen. Om jouw identiteit te controleren, vragen wij je om een kopie van je identiteitskaart mee te sturen. We raden je sterk aan om daarbij je pasfoto onzichtbaar te maken en erbij te vermelden dat het om een kopie gaat.

    Tevens kan je bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door een van onze verwerkers. Ook heb je het recht om de door jou verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan jou (of in jouw directe opdracht aan een andere partij). Wij kunnen je vragen om je te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

    Klachten

    Mocht je een klacht hebben over de verwerking van jouw persoonsgegevens dan vragen wij je hierover direct contact met ons op te nemen. Je hebt ook altijd het recht een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming.

    Wijziging privacyverklaring

    Schoolmetcultuur kan zijn privacyverklaring wijzigen. Van deze wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website. De laatste wijziging gebeurde op 18 juni 2018.

    *Wie is schoolmetcultuur?

    Schoolmetcultuur is een webplatform dat gecoördineerd wordt door de directie cultuur van stad Leuven en werkt met input van alle verschillende partners aangegeven op de ‘over ons’ pagina.