Gepland op:

  • 06/05/2021 - 10:00
Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
110'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Organisator
Cinema ZED

FICTIEFILM - ENG gesproken / NL ondertiteld

De Eerste Wereldoorlog woedt in alle hevigheid. Schofield en Blake, twee jonge Britse soldaten, krijgen een schijnbaar onmogelijke missie toegewezen. Ze moeten in een race tegen de klok diep binnendringen in vijandelijk terrein om er een boodschap af te leveren. Als het hen niet lukt zullen 1.600 jonge soldaten onverbiddelijk in een dodelijke val trappen. Blakes eigen broer is één van de vele jongens die gered kunnen worden als ze slagen in hun missie.

De nieuwste worp van Oscarwinnend regisseur Sam Mendes ("Revolutionary Road", "American Beauty") was vóór zijn release al legendarisch: de befaamde cinematograaf Roger Deakins ("No Country for Old Men", "Fargo", "Blade Runner 2049") zou heel de film in één lang shot hebben opgenomen (op enkele digitale edits na). Hierdoor ga je als kijker letterlijk met de twee soldaten op tocht, volledig ondergedompeld in de hectische onvoorspelbaarheid van de Grote Oorlog. Deze instant klassieker werd niet alleen geregisseerd door Sam Mendes, hij schreef ook voor het eerst mee aan het scenario, geïnspireerd door ervaringen van zijn grootvader. Een epische film, razendspannend en overdonderend, een must-see die absoluut een groot scherm verdient.

Naar aanleiding van de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog op 11/11/2020 wordt deze film vertoond op 10/11 om 10u in Cinema ZED.

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.

Meer info over de film vind je hier.