Locatie
STUK Soetezaal
Prijs
8 euro per persoon
Duur
60'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs, Volwassenenonderwijs
Leeftijd
16+
Organisator
30CC

Opgelet! Deze voorstelling kan je hier aan 50% korting reserveren tot en met 7 juni 2022 – 23.59 uur. Vanaf 15 juni kan je aan 10% reserveren aan 30CC/Ticketbalie of via 016 27 40 00 volgens de openingsuren van 30CC.

After All Springville: een surrealistisch universum dat intrigeert

 

Op het podium staat een huis. Het stoot kleurige rookslierten uit en wat later een man met een vuilniszak in de hand, klaar om buitengezet te worden.

 

Rond het huis cirkelen vreemde wezens, half mens, half ding. Ze snuffelen rond, verleiden, schreeuwen om genegenheid. Het huis is een springplank voor de verbeelding.

De karakters kunnen alleen maar zijn wie of wat ze zijn. De tafel wil niet liever dan aantrekkelijk zijn om rijkelijk gedekt te worden. De elektriciteitskast staat op springen. Voor het oog van een camera op wieltjes vormt zich heel even een groep. Smile!

Alleen de toeschouwers bewaren het overzicht. Voor hun ogen voltrekt zich het ene na het andere individuele drama, onafwendbaar als de knallen tijdens een vuurwerk of een shoot out.

Tot het huis en het landschap de scène opnieuw inpalmen.

Alles gaat gewoon door.

 

Worden we getuige van een surrealistisch spektakel of krijgen we de onderliggende realiteit (eindelijk) te zien zoals ze is?

 

Twaalf jaar na de première neemt Warlop After all Springville opnieuw op als een herinnering die herbeleefd moet worden.

Ze is er klaar voor. De tijd is er klaar voor. Wij zijn er klaar voor.

 

 

“Met haar liefde voor het object schept ze in Springville een surrealistisch universum dat intrigeert, charmeert en zelfs regelmatig de lachspieren masseert. Of hoe uit de verbazing voor een gewone kartonnen doos iets ongewoon boeiends kan groeien.” (De Morgen)

 

“After all Springville / Disasters and Amusement Park behoort met stip tot een van de

sterkste visuele voorstellingen van dit seizoen “ (Concertnews 2021)

 

 “In deze beeldende performance stelt Miet Warlop vreemdsoortige decorstukken - half object, half mens - bloot aan een aaneenschakeling van kleine en grote rampen. Net zoals een orkaan een landschap 'nieuw leven' inblaast, haalt Warlop op scène de orde der dingen constant door elkaar. Of hoe vernieling tot een verrassend nieuw begin kan leiden. Springville is een absurd en poëtisch spel van 'personages', met een vleugje slapstick à la Buster Keaton.” (Uit het juryrapport van het TheaterFestival 2010)

Waarom aanbevolen door programmator Siebe:

Iets als dit ga je letterlijk nog nooit in je leven hebben gezien. Door het woordeloze absurdistische karakter ontstaat er een frisse, bevreemdende humor en sfeer, geen echt plot, wel een uur geboeid kijken! Dit is één van de meest internationale podiumkunstenartiesten van eigen bodem!

concept and regie Miet Warlop spel Hanako Hayakawa, Winston Reynolds, Myriam Alexandra Rosser, Milan Schudel, Wietse Tanghe, Jarne Van Loon kostuums Sofie Durnez adviseur lichtontwerp Henri Emmanuel Doublier technisch coördinator Bennert Vancottem technische crew Eva Dermul, Jurgen Techel productie Miet Warlop / Irene Wool vzw co-productie HAU Hebbel am Ufer, BUDA, Voo?uit , PerPodium, De Studio, Internationales Sommerfestival met de steun van The Belgian Tax Shelter, Flemish Authorities, City of Ghent dank aan CAMPO, TAZ – Theater aan Zee, cc De Grote Post contact & spreiding Frans Brood Productions foto Miet Warlop

foto Miet Warlop

Meer info: http://www.mietwarlop.com