Gepland op:

  • 25/05/2022 - 20:00
Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
9 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs derde graad
Leeftijd
16+
Organisator
30CC

Opgelet! Deze voorstelling kan je hier aan 50% korting reserveren tot en met vrijdag 27 augustus 2021 – 23.59 uur. Daarna kan je vanaf 7 september tickets reserveren met 10% korting via 016 300 900, tijdens de openingsuren van 30CC. 

--

Antigone vertelt het mythische verhaal van koning Kreon die zijn nicht Antigone ter dood veroordeelt omdat ze het lichaam van haar broer, Polyneikes, op eervolle wijze heeft begraven terwijl dat door hem verboden was. Die verzetsdaad is voer voor uiteenlopende commentaren gebleken, vanuit politiek en filosofisch, psychoanalytisch en feministisch perspectief. Antigone gaat over verzet tegen de gevestigde orde, over de complexiteit van de macht, over een jonge generatie die zich niet laat dicteren.

De Roovers maken en vertellen dit verhaal dan ook samen met die jonge generatie: de productie wordt een samenwerking tussen de Roovers en theatercollectief Herman, toneelspelers die in 2019 zijn afgestudeerd van het Antwerps conservatorium.

Antigone werd voor het eerst opgeschreven door Sophockles in de vijfde eeuw voor Christus.Voor Anatomie Antigone construeren de twee theatergezelschappen een caleidoscopische voorstelling met het ijsbergtopje van die traditie. De swingende bewerkingen van Anne Carson vormen de basis en worden aangevuld met persoonlijke anekdotes, gedichten, stukken uit krantenberichten en essays. Zo wordt het geheel een anatomische studie van wat het onbegraven lijk van Polyneikes bij de verschillende tragediepersonages teweegbrengt.

Waarom aanbevolen door onze programmator Siebe?

Een monumentaal stuk tussen de Griekse tragedies, ideaal om lijnen te trekken tussen de bakermat van theater, moraalfilosofie en actuele thema’s. Kleppers als de Roovers en jong talent die zich buigen over ‘het individuele geweten versus de staatswetten.’van en met Kenneth Cardon , Loïs Brochez, Sara De Bosshere, Daantje Idelenburg, Sara Lâm, Luc Nuyens, Sofie Sente, Milan Vandierendonck scenografie Stef Stessel kostuum Pynoo dramaturgie Matthias Velle lichtontwerp & techniek Bert Vermeulen geluidsontwerp & techniek Wim Bernaers productie de Roovers spelen vzw 

foto Stef Stessel

Meer info: http://www.deroovers.be