Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
8 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs
Organisator
30CC

Opgelet! Deze voorstelling kon je hier aan 50% korting reserveren tot en met dinsdag 4 juni 2019 – 23.59 uur. Tickets bestellen of reserveren kan vanaf nu aan 10% korting via www.30CC.be of 016 300 900 volgens de openingsuren van 30CC.

Wat is pijn? Volgens het woordenboek fungeert het als ‘noodzakelijk waarschuwingssignaal’, omdat het ons erop attent maakt dat er ergens iets niet goed gaat. En als een ‘natuurlijk bescherminsgmechanisme’ – juist omdat pijn ons leert wat we beter niet doen, willen we overleven. Maar hoe zit het dan met chronische pijn? Pijn die telkens weer terugkeert, of we dat nu willen of niet? Hoe ga je daarmee om: met die aangekondigde, onvermijdelijke pijn?

Een voorstelling over een leven met pijn en pijn in het leven. Pijn staat niet op zichzelf, het is soms een manier van zijn. Deze voorstelling bouwt op de ervaringen van mensen die pijn lijden omdat ze met een specifieke aandoening geboren zijn of in de loop van hun leven met pijn geconfronteerd werden, zowel lichamelijk als mentaal. Samen met vier podiumkunstenaars ontleden ze pijn en zijn metaforen. Samana, de organisatie die de belangen behartigt van patiënten met een chronische ziekte en hun mantelzorgers, ondersteunt en begeleidt dit project.

  • het label "avondvoorstelling" staat voor een mix van bezette zitjes door zowel reguliere bezoekers als leerlingen in de zaal.

Waarom aanbevolen?
Een bijzondere theaterproject dat perfect kadert in elk vak waar er gewerkt rond chronisch ziek zijn, mantelzorg, gezondheidszorg e.d. Sowieso wordt er een inleiding voorzien in het theater.

  • met steun van de Belgische Tax Shelter

foto Michiel Devijver​