Gepland op:

  • 18/05/2021 - 10:30 - 11:30 Volzet - Wachtlijst
  • 18/05/2021 - 9:15 - 10:15 Volzet - Wachtlijst
Locatie
online
Prijs
gratis
Duur
60'
Onderwijsgraad
Basisonderwijs derde graad
Organisator
de Bib Leuven

Auteur en scenariste Kathleen Vereecken won vorig jaar de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs met haar boek 'Alles komt altijd goed, altijd' en daar bovenop de Boekenleeuw.  Het is het ontroerende verhaal van Alice, een meisje dat opgroeit tijdens de Eerste Wereldoorlog en dat haar familie uiteen ziet vallen. Ondanks alle ellende en tegenspoed blijft het hoofdpersonage zoeken naar wat het leven mooi maakt.
Ook onze Leuvense scholieren waren onder de indruk van dit verhaal en stemden het boek naar de 9de plaats van de Top 10 van Bibliot in de leeftijdscategorie 10+.
Redenen genoeg om deze auteur uit te nodigen om over haar werk te komen vertellen. Ze schrijft voor kinderen en volwassen, zowel fictie als non-fictie. Kathleen schrijft graag over het verleden, dat merk je in haar historische jeugdroman. 

Tijdens de lezing zal ze uitgebreid vertellen over 'Alles komt goed, altijd'. Waarom ze het heeft geschreven en hoe ze te werk is gegaan bij haar opzoekwerk. Ook haar informatieve boeken 'Kippenvel op je huid en vlinders in je buik' (over gevoelens en zintuigen) en 'Kunnen heksen heksen' komen aan bod.

  • inschrijven voor één auteurslezing per klas. Onze medewerkers verdelen het aanbod aan auteurslezingen over zoveel mogelijk verschillende scholen
  • enkel geldig voor Leuvense scholen
  • om het contact tussen verschillende klasbubbels te vermijden, laten we per activiteit maar één klas toe
  • met de financiële steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren

Koen Broos

Meer info: http://www.kathleenvereecken.be/