Gepland op:

  • 01/10/2021 - 10:30 - 11:30 Volzet - Wachtlijst
Locatie
Auditorium Tweebronnen
Prijs
gratis
Duur
60'
Onderwijsgraad
Basisonderwijs tweede graad
Leeftijd
4de leerjaar
Organisator
de Bib Leuven

Laïla Koubaa vertelt voor een stuk het verhaal van haar eigen familie in "Hoger dan de bergen en dieper dan de zee: kroniek van een migrant". Grootvader Monji vertelt zijn kleinkinderen het verhaal van zijn leven: in de jaren zeventig belandt hij met enkele vrienden vanuit Tunesië in Noord-Frankrijk. Hij krijgt een arbeidscontract voor zes maanden. In die tijd ontmoet hij een Vlaams meisje en trouwt met haar. Op de bruiloft mengt hij zand uit zijn geboorteland met dat van zijn nieuwe vaderland.

Samen met illustrator Laura Janssens heeft zij dit migratieverhaal schitterend uitgewerkt in woord en beeld. Er zit voldoende historie, humor en spanning in om de jonge lezers te kunnen boeien en ook iets te leren. 

Laïla brengt dit kleurrijke en warme verhaal over respect en wederzijds begrip. Zij legt de link met de actualiteit en gaat geen vragen uit de weg; helemaal op maat van het 4de leerjaar.


  • Inschrijven voor één auteurslezing per klas. Onze medewerkers verdelen het aanbod aan auteurslezingen over zoveel mogelijk verschillende scholen
  • enkel geldig voor Leuvense scholen
  • met de financiële steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren