Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
97'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Organisator
Cinema ZED

FICTIEFILM - Vlaams gesproken

De tiener Ben lijdt aan het Asperger syndroom, een duur woord dat de dagelijkse hel waarin hij leeft moet verklaren. Hij praat nauwelijks, heeft geen vrienden en is niet in staat om normaal met andere mensen om te gaan. Hij leidt een teruggetrokken bestaan, gevangen in zijn eigen hoofd. Op de technische school wordt hij voortdurende gepest door zijn medeleerlingen die handig misbruik maken van zijn hulpeloosheid. Alleen thuis voor de computer kan hij tot rust komen: samen met een internetvriendin die zich Scarlite laat noemen, speelt hij urenlang het spel ArchLord, een game waarin hij geen freak of marsman is, maar een stoere held die alle monsters om hem heen overwint. Wanneer de realiteit hem voor de zoveelste keer vernedert, zint hij op wraak...

Debutant Nic Balthazar werkt met zijn eigen materiaal en liet zich omringen door een sterke cast en crew, wat maakt dat Ben X een persoonlijke en heel ontroerende film is geworden. Dat ontging ook pers en publiek in het buitenland niet: Ben X won drie grote prijzen op het Filmfestival van Montréal.

Naar aanleiding van de Vlaamse Week Tegen Pesten van 05/02/2021 - 12/02/2021 zal deze film op 09/02 om 10u worden vertoond in Cinema ZED!

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.

Meer info over deze film vind je hier.