Gepland op:

  • 05/09/2019 - 30/06/2020 - 9:00 - 16:00
Locatie
Universiteitsbibliotheek
Prijs
120 euro per groep
Duur
90'
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Secundair onderwijs
Organisator
Erfgoedcel Leuven

Wist je dat de beiaard een Vlaamse uitvinding is (anno 1510!) en dat Leuven met vijf beiaarden tot de wereldwijde beiaardtop behoort? De beiaard in de bibliotheektoren is zelf een van de grootste ter wereld! Ontdek met je klas de wereld van dit enorme instrument tijdens een bezoek aan de bibliotheektoren!

Tijdens de beklimming neemt beiaardier Luc je mee doorheen de expo over de geschiedenis van de bibliotheek en zijn beiaard tijdens de twee Wereldoorlogen. Op het balkon geniet je van een fantastisch uitzicht over de stad. Misschien kan je je school of je huis wel zien. Tenslotte gaan je backstage de beiaardkamer in voor een klasconcertje.

Tip: laat beiaardier Luc vooraf weten welke liedjes jullie graag horen of willen meezingen met de beiaard via beiaard@kuleuven.be . (Bijna) Alles kan van Alvaro Soler tot Coldplay.

Praktisch

Je kan iedere donderdag een begeleid bezoek aan de beiaard brengen. Een bezoek duurt 1,5 uur.

Reserveren kan via universiteitsbibliotheek@kuleuven.be

Een begeleid bezoek kost 120 euro. Voor het secundair onderwijs komt er nog 2 euro per kind bij. Lagere schoolkinderen betalen niet extra, maar voor de begeleidende leerkrachten is het 5 euro per persoon. Maximum 30 leerlingen per bezoek.