Gepland op:

  • 15/09/2021 - 20:00
Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
8 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Leeftijd
14+
Organisator
30CC

Opgelet! Deze voorstelling kan je hier aan 50% korting reserveren tot en met vrijdag 27 augustus 2021 – 23.59 uur. Daarna kan je vanaf 7 september tickets reserveren met 10% korting via 016 300 900, volgens de openingsuren van 30CC.

-- 

Zo’n 30 jaar lang al is wielerman Michel Wuyts de stem van de koers bij ons. Zijn timbre en taalgevoel maken hem uniek. Niet enkel het TV-hokje is zijn biotoop, hij trekt regelmatig naar de theaters en culturele centra in Vlaanderen, met verhalen van voor en achter de camera. 

Wuyts observeert en analyseert. Eens journalist, altijd journalist. Hij praat vanuit de buik van het peloton en kneedt koers tot zijn eigen verhaal. Spits en verrassend.

Dag & Nacht Koers! is een voorstelling voor grote en kleine wielerfreaks, en voor wie van intense verhalen en warme liedjes houdt. Michel trekt op met Geert Vandenbon, rustbrenger én gangmaker. Gewapend met stem en gitaar, versterken zijn liedjes Michels woorden. Ze inspireren en laten dromen. Koers zoals je het nooit hoorde …

Dag & Nacht Koers! Koers heeft twee gezichten. Op klaarlichte dag zoeft het peloton voorbij. Atleten op hun toppunt. Camera’s draaien, spanning stijgt, de sprint is bloedstollend. Als het circus halt houdt en de avond valt, worden atleten mensen. Vlees en bloed. Karakters, met ambities en dromen, met blessures en twijfels. Wit en zwart. Laagje na laagje deelt Michel hun ziel met de toeschouwer. En hun verhalen. Grote histories en leuke weetjes, grappige anekdotes en vertelsels waar je stil van wordt. Wie de karakters zijn, ontdek je gaandeweg …

Waarom aanbevolen door onze programmator Danny? 

Goed voor tijdens de lessen Maatschappijleer, Sport en Lichamelijke Opvoeding, Journalistiek

Leuven wordt half september even het centrum van de wereld. Want het Wereldkampioenschap Wielrennen eindigt in onze stad. Wielerkenner en VRT-stem Michel Wuyts geeft ons aan de hand van verhalen en anekdotes een inkijk in deze topsportwereld. Wat je niet op TV hoort en ziet, kom je hier te weten. 


Meer info: http://www.pinguinproductions.be