Gepland op:

  • 21/01/2022 - 13:30
Locatie
30CC/Minnepoort
Prijs
7 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Leeftijd
15+ (vanaf 4e middelbaar)
Organisator
30CC

In een stad als Glasgow stijgt het huiselijk geweld tegen vrouwen met 30% wanneer de Celtics en de Rangers tegen elkaar spelen. Om de zoveel maanden krijgt een Afrikaanse speler een bananenschil naar zijn hoofd geslingerd. Na elk WK blijft de organiserende stad achter met een financiële put die vaak haar armste bewoners treft. De Brits-Nigeriaanse profvoetballer Justinus Soni Fashanu pleegt na zijn outing als homo zelfmoord omdat hij de spreekkoren van het publiek tijdens de wedstrijden niet meer aan kan. Maar de bal blijft rollen.

In De Barbaren staan zes spelers opgesteld, op zoek naar de verloren ziel van hun sport. Voorbij het cynisme dribbelen ze zich een baan tussen meisjes- en jongensdromen, het vuur van de supporters en de schoonheid van het doelpunt. Ze graven onder de pelouse naar de plek waar 'zatte Mathilde' en 'Mohammed in djellabah’ elkaar in de armen vallen omdat Lukaku drie goals heeft gescoord.

Na Studio Shehrazade kiest Haider Al Timimi er opnieuw voor om alle facetten van een taboe (deze keer: machismo in de voetbalwereld) op een theatrale manier een plek te geven op scène en een maatschappelijke discussie open te breken. Als nieuwe artistieke leider van Theater Antigone werkt Haider met zijn voorganger Jos Verbist en kiest daarnaast voor een diverse ploeg mensen met wie hij een link heeft als collega of docent. 

  •  Er is een hele korte naaktscène aan het begin van de voorstelling, maar de acteur staat met de rug naar het publiek.           

concept en regie Haider Al Timimi spel  Arber Aliaj, Kaat Arnaert, Giovanni Baudonck, Berthe Kilozo, Atta Nasser, Jos Verbist dramaturgie Bart Capelle scenografie Sven Roofthooft muziek Haider Al Timimi, Kaat Arnaert kostuumontwerp Marij De Brabandere lichtontwerp Maarten Thorrez geluidsontwerp Niels Vanherpe stage techniek Robbe Van Compernolle met dank aan Peter Vandenbempt productie Kloppend Hert & Theater Antigone coproductie Perpodium met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

foto Bart Grietens

Meer info: http://www.antigone.be