Locatie
30CC/Wagehuys
Prijs
9 euro per persoon
Duur
60'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs, Volwassenenonderwijs
Leeftijd
16+
Organisator
Compagnie Tartaren, 30CC

"Ik wil niet buitenkomen. Er is weer een nieuw huis op het pleintje gebouwd. Ik wil niet zien hoe vlug de tijd passeert." 

Na een zwoele zomer belooft de jonge Rosita aan haar vakantielief dat ze op hem zal wachten tot hij terugkeert. Hij belooft op zijn beurt niet lang weg te blijven. Maar de uren worden dagen, de dagen maanden en de maanden jaren. Familie en vrienden zijn het erover eens: die jongen komt niet meer terug, en Rosita wacht tevergeefs. Maar Rosita blijft vurig geloven in zijn terugkeer en zet haar leven uit vrije wil op pauze. Ook al draait de wereld rondom haar alsmaar sneller en sneller.

Wat is het om te wachten? Om te moeten wachten? Om te willen wachten? Waar loopt de grens tussen idealen en koppigheid? En wat is het lot van traagheid in een alsmaar snellere wereld? De Tartaren gaan samen met Matthias Van de brul aan de slag met Doña Rosita, een stuk van de Spaanse toneelauteur Federico García Lorca uit 1935. Ze maken een eigen en eigentijdse versie van dit oude stuk, geven vorm aan personages van vlees en bloed en zoeken naar antwoorden op vragen die even onontkoombaar zijn als de hitte op het Spaanse platteland.

Tekst: Federico García Lorca, vertaling door Maten

Regie: Matthias Van de brul

Spel: Tartaren

Na de voorstelling is er een nabespreking met de makers/spelers

Heb je meer plaatsen nodig dan beschikbaar?
Extra voorstellingen zijn bespreekbaar, contacteer jonas@tartaren.be

© Cie tartaren

Meer info: https://www.tartaren.be/dona-rosita