Gepland op:

  • 25/04/2022 - 29/04/2022 - 9:00 - 16:30
Locatie
in de klas, Erfgoedcel Leuven
Prijs
gratis
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Secundair onderwijs
Organisator
Erfgoedcel Leuven

Erfgoeddag zet jaarlijks het cultureel erfgoed in de kijker voor jong en oud. In 2022 duiken we onder de titel Erfgoeddag maakt school! in het schoolleven en -verleden. Bovenop Erfgoeddag op zondag 24 april komt er daarom een speciale Erfgoeddag-week voor scholen.

Leuvense klassen kunnen van maandag 25 tot vrijdag 29 april deelnemen aan exclusieve erfgoedactiviteiten op locatie of kiezen voor een erfgoedklasbak, een verteller of erfgoedexpert die je voor 1 lesuur naar de klas haalt.

Test met je klas de nieuwe audiotour in de Schouwburg uit, ga op ontdekking naar geluidskunst en erfgoed via Hear here, neem deel aan een workshop over schrijven van vroeger tot nu in het Stadsarchief of doe mee met het escape-spel in het Museum voor Dierkunde.

Beleef je de Erfgoeddag-week liever in de klas? Kies dan het onderwerp naar keuze uit: van de wondere wereld van straatnamen, een les over de beiaard tot internet forever of het verband tussen religie en reclame.

Dit is slechts een kleine greep uit het programma. In februari komen alle activiteiten online. Hou zeker ook de website www.erfgoedcelleuven.be/erfgoeddag in de gaten.

Heb je vragen? Neem dan zeker contact op met de Erfgoedcel Leuven via erfgoedcel@leuven.be.