Locatie
LUCA Campus Lemmens
Prijs
15 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs
Organisator
30CC

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, werd dit evenement geannuleerd. Scholen die hiervoor reserveerden kregen een persoonlijke mail. Opgelet! Deze voorstelling kon je hier aan 50% korting reserveren tot en met dinsdag 4 juni 2019 – 23.59 uur. Tickets bestellen of reserveren kan vanaf nu aan 10% korting via www.30CC.be of 016 300 900 volgens de openingsuren van 30CC.

In het Beethovenjaar 2020 wil Le Concert Olympique de schetsen van de onvoltooide Tiende symfonie van Beethoven nieuw leven inblazen. Daarom schreef de Amerikaans-Duitse componist Jens Joneleit een eigentijdse omzetting van Beethovens intenties.

Daarnaast speelt het orkest Schuberts Symfonie nr. 8, eveneens een onvoltooide, waarvan de afgewerkte eerste twee delen wel geregeld in de concertzaal klinken. Maar omdat er daarbij toch altijd een gevoel van ‘onvolledigheid’ overheerst, combineert Jan Caeyers deze symfonie met Beethovens Pastorale.

setlist
Franz Schubert - Symfonie nr. 8 in h, D. 759, de Onvoltooide

Ludwig van Beethoven - Symfonie nr. 6 in F, op. 68, de Pastorale

Jens Joneleit - Sinfonia X. Rethinking Beethovens Tenth

  • het label "avondconcert" staat voor een mix van bezette zitjes door zowel reguliere bezoekers als leerlingen in de zaal.

(Klassiek Centraal)
“En hier klinkt Le Concert Olympique op zijn best: ingehouden als het moet, krachtig als het mag, maar altijd met zwier en hoe dan ook met regelmatig een frisse eigenzinnige interpretatie.”

Waarom aanbevolen?

- Beethoven en Schubert zien spelen door een groot orkest is altijd een belevenis en moet je één keer in je leven meegemaakt hebben

- Le Concert Olympique is een fris en gedreven ensemble dat zich specialiseert in de muziek van Beethoven

- Dirigent Jan Caeyers schreef dé ultieme Beethoven-biografie en geeft voor elk werk een korte bezielende toelichting voor heel het publiek.

  • dirigent Jan Caeyers

foto Marco Borggreve

Meer info: http://www.leconcertolympique.eu/