Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
90'
Onderwijsgraad
Basisonderwijs tweede graad, Basisonderwijs derde graad
Organisator
Cinema ZED

FICTIEFILM - NL gesproken

De 11-jarige Gilbert is net verhuisd en heel blij dat nu niemand weet van zijn extreme ei allergie, waardoor hij een keer al zijn vrienden onderkotste. Zijn nieuwe vrienden mogen absoluut niet weten van zijn allergie. Omdat zijn ouders op vakantie gaan, komt zijn tikje eigenaardige tante Doris op hem passen. Maar Tante is jaloers op zijn nieuwe vrienden en gebruikt het ergste wapen denkbaar: eieren! Voor Gilbert kan dit maar een ding betekenen: wraak!

Na enkele bekroonde kortfilms komt Noorse regisseur Hanne Larsen met een langspeeldebuut, gebaseerd op het boek ‘Egg’ van Stein Erik Lunde. Larsen maakte de verfilming in de stijl van Roald Dahl of Lemony Snicket: een reële wereld waar overdrijving perfect in past en het helemaal niet vreemd is dat stoute volwassenen volledig doordraaien. De film werd op verschillende internationale filmfestivals vertoond en won de kinderjuryprijs tijdens de Nordic Film Days 2016 in Lübeck.

Naar aanleiding van de Vlaamse Week Tegen Pesten van 05/02/2021 - 12/02/2021 zal deze film op 11/02 om 10u worden vertoond in Cinema ZED!

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.

Meer info over deze film vind je hier.