Gepland op:

  • 29/09/2021 - 20:00
Locatie
30CC/Wagehuys
Prijs
7 euro per persoon
Duur
60'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Leeftijd
15+
Organisator
30CC

Opgelet! Deze voorstelling kan je hier aan 50% korting reserveren tot en met vrijdag 27 augustus 2021 – 23.59 uur. Daarna kan je vanaf 7 september tickets reserveren met 10% korting via 016 300 900, volgens de openingsuren van 30CC. 

--

Armin Mola vertelt, danst en rapt het verhaal van Dariush Omidi, een 18-jarige Iraanse jongeman die in België woont. Toen hij nog een baby was maakte Dariush samen met zijn ouders en grote broer de vlucht vanuit Iran naar Groot-Brittannië, maar kwam in België terecht. Ook Armin vluchtte met zijn gezin uit Iran naar België en maakte deze voorstelling in het laatste jaar op de kunsthumaniora van Leuven (Lemmensinstituut). We zien een jongeman die zich een weg baant in de zoektocht naar zichzelf. Een man die verscheurt is tussen een grote liefde en woede voor zijn vaderland en diens regering. 

Deze voorstelling heeft het TOP-label. In TOP gaat 30CC op zoek naar nieuwe verhalen, stemmen en perspectieven. We nodigen nieuwe makers uit, vaak met een migratieachtergrond. 

Waarom aanbevolen door onze programmator Fernande: 

Armin is aanstormend jong talent die we graag een podium aanbieden in de stad die ondertussen de zijne is geworden. Hij nam afgelopen jaren een groep jongeren onder zijn hoede die hij met liefde coachte in urban theater.


> Dirk De Lathauwer:

"I love (and hate) you Iran is echt de moeite omdat het sommige toeschouwers dichter bij een verhaal brengt dat ze anders enkel via droge nieuwsberichten kennen. Voor andere toeschouwers lijkt het op hun eigen verhaal, met pijnlijke maar ook mooie en grappige herinneringen. De jonge Armin Mola (Vloglab, Hoodie, ...) gaat slim om met persoonlijke en geleende stukken verhaal en geschiedenis."coaching en regie Astrid Ogiers concept, tekst en spel Armin Mola productie fABULEUS co-productie 30CC met dank aan Kunsthumaniora Lemmensinstituut Leuven 

foto Rik Baeyens