Gepland op:

  • 23/02/2022 - 10:00
Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
81'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Organisator
Cinema ZED

FICTIE & DOCU - NL gesproken / NL ondertiteld

Naar aanleiding van de Vlaamse week tegen pesten (18/02 - 25/02/2022) heeft Filmklap een compilatie van 3 fictie kortfilms en 1 korte documentaire samengesteld, waarbij diverse vormen van pestgedrag aan te pas komen.

  • For Eunice: Eunice (7) groeit samen met haar zus Tarma (9) op in een kansarme omgeving. Speelse kinderlijkheid moet al gauw plaats maken voor de harde realiteiten die zich opdringen in hun betonnen speeltuin.
  • Billy the Bully: De elfjarige outsider Billy wil er zo graag bijhoren. Maar hoe ver wil hij hiervoor gaan?
  • Gyre: Tijdens een uitstap met vriendinnen merkt Alice dat ze niet zo goed in de groep ligt. De schuld daarvoor ligt volgens haar bij haar vriendin Lena. Wat op het eerste gezicht onbeduidende gebeurtenissen lijken, laten toch diepe sporen na. Dan doet de laatste druppel de emmer overlopen.
  • Het Leven van Esteban: Esteban groeit op met zijn alleenstaande moeder, zijn vader kent hij niet. Op zoek naar zichzelf ontdekt Esteban dat zwemmen nét zoals het leven zelf is. ‘Het Leven van Esteban’ is een opmerkelijk levensverhaal van een jonge man die bestemd is om Olympisch zwemmer te worden.

Naar aanleiding van de Vlaamse week tegen Pesten (18/02 - 25/02/2022) zal deze compilatie op 23/02 om 10u worden vertoond in Cinema ZED!

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op  www.filmklap.be voor meer info.