Gepland op:

  • 18/03/2021 - 13:00
Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
66'
Onderwijsgraad
Basisonderwijs derde graad, Secundair onderwijs eerste graad
Organisator
Cinema ZED

ANIMATIEFILM - FR gesproken, NL ondertiteld

Courgette heeft niets weg van een groente maar is een dapper jongetje. Wanneer hij zijn moeder verliest, voelt hij zich helemaal alleen op de wereld. De aardige politieman Raymond neemt hem mee naar een kindertehuis op het platteland. Courgette maakt er nieuwe vrienden met elk hun eigen verhaal. Ze helpen hem zijn lot accepteren. En dan is er nog dat ene meisje, Camille. Als 10-jarige een groep vrienden hebben, verliefd worden… er zijn heel wat dingen te leren en te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld… gelukkig zijn!

In Ma Vie de Courgette wordt op magnifieke manier gejongleerd met melancholieke thema’s zacht overgoten door een portie mierzoete en vooral ook lieve humor. De inhoud is soms hallucinant realistisch, maar wordt mooi in evenwicht gehouden door de ontwapenende schattigheid en karakteristieke uiterlijke trekjes van de personages.

Filmklap organiseert van 15/03/2021 tot 19/03/2021 de Franse Film Focus week. Deze film zal in het kader hiervan worden vertoond op 18/03 om 13u in Cinema ZED!

Bij boeking van deze film in Cinema ZED krijg je gratis de bijhorende lesmap én fiche voor in de Franse les.

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.

Meer info over deze film vind je hier.