Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
94'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Organisator
Cinema ZED
Tweede keuze
Met de klas naar Cinema ZED

DOCUMENTAIRE - ENG gesproken, NL ondertiteld

Neuroloog Oliver Sacks verwierf wereldfaam met zijn boeken waarin hij op aanschouwelijke en deels humoristische wijze neurologische ziektebeelden beschreef. Op 81-jarige leeftijd, een half jaar voor zijn dood, vertelt de bijzonder innemende, onconventionele en briljante wetenschapper nog één keer een wonderbaarlijk levensverhaal: dat van hemzelf. Deze wijze, vrolijke dokter was een groot deel van zijn leven, een buitenstaander, die worstelend met zijn seksualiteit en zijn uitbundige en vaak extreme gedrag, wel meerdere levens lijkt te hebben geleefd. 

Een bijzonder fascinerend portret van een sprankelende, mateloze man, met een geest als een uitdijend heelal, voor wie niets of niemand te vreemd was, en die zijn naderende dood verwelkomt als een nieuw avontuur. "The man who mistook his wife for a hat" ("De man die zijn vrouw voor een hoed hield") uit 1985 is één van zijn bekendste werken, maar het grote publiek kent hem vooral van  "Awakenings", de verfilming van zijn gelijknamige boek. Een ontroerend uniek verhaal over een tedere unieke man.

"Het is onmogelijk niet gefascineerd te raken door neuroloog Oliver Sacks" ★★★★ - De Morgen

In het kader van DOCVILLE 2023 (22/03 - 30/03/2023) vertoont Filmklap enkele documentaires van de vorige DOCVILLE-editie. Deze documentaire zal op 22/03 om 10u worden vertoond in Cinema ZED-Vesalius.

Bij boeking van deze film in Cinema ZED krijg je gratis de bijhorende lesmap!

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.

Meer info over de film vind je hier.