Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
gratis
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Kleuteronderwijs - eerste kleuterklas, Basisonderwijs eerste graad, Basisonderwijs tweede graad, Basisonderwijs derde graad, Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Buitengewoon onderwijs, Hoger onderwijs, Voor leerkrachten, Kleuteronderwijs - tweede kleuterklas, Kleuteronderwijs - derde kleuterklas, Kleuteronderwijs, NT2 Nederlands voor anderstaligen
Organisator
Cinema ZED

Een kortfilm of documentaire online met de klas bekijken? Dat kan op het streamingsplatform Dalton.be! Je kan uit het aanbod op dit platform (alles buiten ZED vanuit je zetel) een kortfilm of documentaire aankopen voor respectievelijk 25 of 50 euro. Bij aankoop krijg je een account met de link van de film die voor een bepaalde periode beschikbaar is voor jou en jouw leerlingen. 

Stuur jouw keuze van documentaire/kortfilm naar info@daltondistribution.be en zij helpen je verder met het aanmaken van een account. Bij sommige kortfilms en documentaires is ook een lesmap verkrijgbaar, dus vraag dit zeker na!

TIPS VOOR KLEUTERONDERWIJS:

  • Zibilla: Zibilla, een kleine zebra geadopteerd door een paardenmama en -papa, wordt op haar nieuwe school de hele tijd gepest met haar strepen. Na een tijdje begint Zibilla haar strepen zelfs te haten!
  • De Geur van Worteltjes: Konijn en Eekhoorn zijn buren, maar bovenal ook de bovenste beste vrienden. Het zijn lekkerbekken en levensgenieters. Maar door een verschil in smaak krijgen ze ruzie...

TIPS VOOR LAGER ONDERWIJS:

  • Blosje: Lotte , een extreem verlegen meisje gaat door het leven met een ernstig bloosprobleem. Iedereen kan het zien en er is jammer genoeg nogal wat om je voor te schamen op een gewone dag in haar leven.
  • Rosa, zusje van Anna: De negenjarige Rosa groeit op samen met haar twee zussen. Ze leeft in haar eigen wereldje. In dat wereldje kijkt Rosa met een obsessieve mengeling van jaloezie en bewondering naar haar grote zus Anna, en voelt ze zich vaak buitengesloten door haar kleine zusje.

TIPS VOOR SECUNDAIR ONDERWIJS:

  • Mind my Mind: Hoe kan je in deze wereld overleven als je niet van je sociale scripts durft af te wijken? En hoe versier je een meisje als je eigenlijk stiekem geobsedeerd bent door duikbommenwerpers? Mind My Mind is een film over hoe het hebben van het Aspergersyndroom je sociale leven en liefdes leven beïnvloedt.
  • Provence: Tijdens hun jaarlijkse zomervakantie verkennen de elf-jarige Camille en haar oudere broer Tuur hun nieuwe kampeerbestemming in de Provence. Wanneer ze twee Nederlandse meisjes ontmoeten, verandert Camille's bewondering voor haar grote broer in een slepende jaloezie.
  • De Slag om Leuven: Op 10 mei 1940 viel Duitsland België binnen. Een week later, op 17 mei 1940 nam het Duitse leger, na dagenlange hevige gevechten, Leuven in. Het was het begin van een periode van ruim 4 jaar bezetting van de stad.
  • Minding the Gap: Bing, Zack en Keire groeien op in het hart van de Amerikaanse Rust Belt. Wie hier opgroeit, kijkt meestal uit op een toekomst van werkloosheid, armoede, verslaving en geweld. De vrienden vinden een uitlaatklep in skateboarden.

Bekijk het volledige aanbod op www.dalton.be! Tips of advies nodig? Stuur een mailtje naar evelien@cinemazed.be.

Meer info: http://www.dalton.be