Gepland op:

  • 20/01/2021 - 20:00 - 21:30
  • 21/01/2021 - 20:00 - 21:30
Locatie
OPEK
Prijs
8 euro per persoon
Duur
75'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs
Organisator
het nieuwstedelijk, 30CC

Vanuit een fascinatie voor menselijke verhalen gaat Jessa Wildemeersch in gesprek met verschillende mensen over hun visie op het hiernamaals. 

Met een rugzak vol documentair materiaal vertrekt ze op expeditie naar een eiland in het hart van het Comomeer. Een raadselachtige ontmoeting met een Italiaanse archeoloog zorgt voor een kantelpunt in haar reis. De dunne lijn tussen documentaire en fictie vervaagt. 

Muzikant Steven De bruyn en theatermaakster Jessa Wildemeersch verkennen de grenzen tussen muziek en tekst, man en vrouw, tussen een hiernamaals, een verleden en het nu. 

Als toeschouwer verlies je de tijd uit het oog en voelt het alsof je samen met Wildemeersch en De Bruyn in Italië bent. De combinatie van een onthutsend verhaal en buitengewone sfeer zorgt voor een uitzonderlijk stuk, niets ontbreekt en niets is te veel." Hilke Pattyn in Veto

"Op een heerlijk speelse wijze en met haast kinderlijke verwondering trekt Jessa alle registers van de mogelijkheidszin open en neemt ze ons mee op haar zoektocht naar antwoorden, die ze overal op de wereld vindt, maar welke zijn nu juist? (...)Het muzikale spel van Steven geeft het stuk vleugels. Als goeie beeldende kunst geluid zou maken zou het klinken als de soundscapes en nummers die hij voor dit stuk maakte. Ze schuren en zalven, ze dragen je mee en trekken de tranen uit je lijf, ze zijn klein en groot, rauw en zacht.
Paradise Blues is een intiem meesterwerkje dat naar de kern van je bestaan peilt zonder zwaar te zijn, authentiek, wezenlijk én grappig." Sara Bomans op Facebook


tekst en spel
Jessa Wildemeersch

muziek
Steven De bruyn

dramaturgie
Els Theunis & Fien Leysen

scenografie
Saskia Louwaard

film
Julie De Clercq

kostuum
Joëlle Meerbergen

geluid
Stefan De Reese & Tom Buys

techniek
Kishan Singh

productie
Ellen Haesevoets 

Meer info: https://www.nieuwstedelijk.be/project/paradise-blues