Locatie
30CC/Wagehuys
Prijs
7 euro per persoon
Duur
70'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Leeftijd
15+
Organisator
30CC
Tweede keuze
John & Jane

Vijf Pinokkio’s proberen echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze popcultuur, online profilering en de avonturen van een houten pop. In een parade van imposante decorstukken, afgelijnde choreografieën, bonkende beats en kitscherige kostuums verdwalen ze steeds verder in de schemerzone tussen echt en nep.

Deze muziektheatervoorstelling biedt een kritisch perspectief voor een cultuur waarin de dingen pas bestaansrecht krijgen wanneer ze ‘geshared’ worden en waarin authenticiteit een even gewichtig als hol begrip is geworden.

Het resultaat? Een tragikomische ontsnappingspoging uit de kunstmatigheid van ons bestaan. In de vorm van een bombastische musical -en tegelijk de making-of van die musical- gaat More Dogs op zoek naar de authenticiteit van onze eigen fictie, of naar de fictie van onze eigen authenticiteit.

REAL BOYS werd in 2021 geselecteerd voor zowel het Nederlandse als het Vlaamse Theaterfestival! Hun passage in 30CC wordt ongetwijfeld ook een knaller!

Het collectief More Dogs bestaat uit vijf jonge muziektheatermakers die samen Drama studeerden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2017 werden zij geselecteerd voor Orkater/De Nieuwkomers en in 2018 debuteerde zij met ‘Zeitgeber’. Na een première tijdens Theater aan Zee 2018 en een theatertour in 2019 stond de voorstelling afgelopen zomer op Lowlands Festival. REAL BOYS werd hun tweede voorstelling bij Orkater/De Nieuwkomers en pronkte in 2021 op het Theaterfestival.

concept, uitvoering & muziek Viktor De Greef, Gode Kempen, Robin Keyaert, Julien Neirynck & Elias Vandenbrouck regie Peter Seynaeve eindregie Titus Tiel Groenestege muzikale begeleiding Peter Spaepen decor Ruben Wijnstok kostuums Esmee Thomassen

foto Ben van Duin

Meer info: https://orkater.nl/voorstelling/real-boys