Gepland op:

  • 20/05/2022 - 13:30 - 14:30
Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
9 euro per persoon
Duur
60'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs, Volwassenenonderwijs
Leeftijd
16+
Organisator
Compagnie Tartaren, 30CC

Schreeuw is een tragikomedie vol bestaande en verzonnen familiegeheimen, opgegraven uit Griekse tragedies. Groteske personages omarmen je met hun verhalen en sleuren je mee in hun noodlottig bestaan. Dit alles onder het oog van een koor, de massa. Zij die zien, zwijgen en luid commentaar geven.

‘t Schijnt dat de Perre niet van ons Hélène kan blijven en dat die van hiernaast haar kinderen in de soep heeft gedraaid. Om nog maar te zwijgen van die twee broers die elkaar rauw lusten omwille van wat kluiten grond. En we weten allemaal dat Pandora beter van de doos gebleven was.

Schreeuw is een tragikomedie met een hoek af. Bestaande en verzonnen familiegeheimen komen boven in een fysieke vertelling met een mix van humor en drama. Gebeurtenissen ver van ons bed – zelfs opgegraven uit een Griekse tragedie – of met ons velleke er pijnlijk tussen.

De groteske personages nodigen je uit in hun huis, hun familie, hun leven. Ze omarmen je met hun verhalen, voeden je met hun hartstocht, sleuren je mee in hun noodlottig bestaan. Verhalen die schuren, gevoelens die wringen, lijven die plooien maar niet breken.

En dit alles gebeurt onder het nauwlettend oog van een koor, de massa, het volk, ‘de anderen’. Zij die zien en zwijgen, die luid commentaar geven. Zij die verergeren en verdoezelen. Zij die veroordelen en omarmen. Zij die insluiten, afsluiten, openbaar maken, toedekken. Zij die niets met de geheimen te maken hebben. En juist wel.

regie Annelore Stubbe en Isabel Vervoort

spel Tartaren

Na de voorstelling is er een nabespreking met de makers/spelers

Heb je meer plaatsen nodig dan beschikbaar?
Extra voorstellingen zijn bespreekbaar, contacteer jonas@tartaren.be

© Medea, The Metropolitan Museum of Art, New York

Meer info: https://www.tartaren.be/schreeuw