Locatie
M Leuven
Prijs
5 euro per persoon
Duur
90'
Onderwijsgraad
Basisonderwijs eerste graad, Basisonderwijs tweede graad, Basisonderwijs derde graad, Buitengewoon onderwijs
Organisator
M Leuven

Ooit al eens naar boven gekeken en jezelf volgende vragen gesteld: hoe is de wereld ontstaan? Hoe ver weg is de maan? En wat staat er in de sterren geschreven?  Of misschien krijg je ze voortdurend voorgeschoteld door je leerlingen?

Dan hebben jullie alvast iets gemeen met de vele kunstenaars die een antwoord zochten op deze vragen. In ‘Verbeelding van het universum’ staat de fascinatie van de mens voor het onmetelijke heelal centraal. En die fascinatie gaat al eeuwen mee. In deze interactieve rondleiding, uitermate geschikt voor curieuze-neuze-mosterdpotten, ontdekken jouw leerlingen nationale en internationale kunstwerken van de oudheid tot de 19e eeuw. We nemen de tijd om kunst te ontdekken, te onderzoeken, verhalen te vertellen en zelf te verbeelden.

We richten onze blik ook naar beneden, want daar valt ook veel te ontdekken. Bijvoorbeeld de kunstwerken van Richard Long. Die Britse kunstenaar laat zich inspireren door de natuur. Met stenen en hout maakt hij kunstwerken die naar de aarde en het universum verwijzen.

Waarschuwing: na deze rondleiding zal je niet kunnen ophouden met naar boven en naar beneden te kijken. 

Praktisch:

  • 90 min
  • € 5 /pp
  • Reservatie verplicht via reservaties@mleuven.be
  • Expo 'Verbeelding van het Universum' en 'Richard Long'
  • Max 4 groepen per tijdsblok
  • Max 20 leerlingen per gids

© Andy Merregaert

Meer info: https://www.mleuven.be/nl/lager-onderwijs