Locatie
M Leuven
Prijs
5 euro per persoon
Duur
90'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Buitengewoon onderwijs
Organisator
M Leuven

In ‘Verbeelding van het universum’ staat de fascinatie van de mens voor het onmetelijke heelal centraal. Hoe is de wereld ontstaan? Wat is onze plaats in het universum? Wat brengt de toekomst? Mensen hebben steeds, via hun verbeelding, antwoorden gezocht op deze fundamentele vragen. Tijdens deze interactieve rondleiding ontdekken jouw leerlingen nationale en internationale kunstwerken van de oudheid tot de 19e eeuw. Die topstukken tonen hoe, door tijd, ruimte en culturen heen, brede antwoorden rond onze oorsprong zijn bedacht, uitgedrukt, afgebeeld, omarmd en afgewezen. Thema’s die o.a. aan bod komen zijn religie, mythologie, astrologie en geschiedenis.

Dat die fascinatie voor het universum ook hedendaagse kunstenaars inspireert, ontdekt jouw klas in de solotentoonstelling van Richard Long. Die Britse kunstenaar laat zich inspireren door de natuur. In zijn werk herschikt hij natuurlijke materialen zoals stenen en hout in oervormen die naar de kosmos en het universum verwijzen.

Een rondleiding die nieuwe perspectieven werpt op kunst, wetenschap en wat het betekent om ‘mens’ te zijn.

Praktisch:

  • 90 min
  • € 5 /pp
  • Reservatie verplicht via reservaties@mleuven.be
  • M-collectie en tijdelijke tentoonstellingen
  • Max 4 groepen per tijdsblok
  • Max 20 leerlingen per gids

© Andy Merregaert

Meer info: https://www.mleuven.be/nl/secundair-onderwijs