Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
6 euro per persoon
Duur
60'
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Lager onderwijs eerste graad, Lager onderwijs tweede graad, Buitengewoon onderwijs
Leeftijd
6+
Organisator
30CC

Sommige mensen zorgen voor anderen. Van ‘s morgens tot ‘s avonds. Dag in, dag uit. Hun hele leven lang. Ze zorgen omdat het hun lot is of een gave of gewoon uit naastenliefde. Ze hopen dat iemand ooit voor hen zal zorgen. Sommige mensen houden een vuur brandend in een toren, te midden van de woeste oceaan, in weer en wind, met gevaar voor eigen leven. Alleen maar opdat anderen veilig thuis geraken.

Maar wie loodst hen doorheen het woelige water naar een veilige haven als ze oud of moe of ziek zijn? En wat als iedereen hen vergeten is? Hoelang houd je het vuur in de toren en het vuur in je hart brandend?

Michai Geyzen maakt opnieuw een voorstelling voor kinderen. Dit keer laat hij zich inspireren door het fascinerende, vaak geromantiseerde beroep van de vuurtorenwachter: moedige mannen - of vrouwen – die bereid zijn extreme eenzaamheid en zware stormen te trotseren. Rare snuiters, gestrand tussen wal en schip, overgeleverd aan de natuurelementen en aan elkaar.

Vuur/toren is net als De passant (2017) een visuele, dynamische, dansante en tragikomische voorstelling. Over de laatste drie vuurtorenwachters van de wereld die door iedereen vergeten zijn. Drie wachters die de grond onder hun voeten verliezen als ze in de armen lopen van het enige wezen ter wereld dat hen bleef koesteren: de zee.   

"Wat een mooie, ware inzichten voor een jong en minder jong publiek. En wat een mooie, gevoelige voorstelling." (**** Evelyne Coussens, De Morgen)

concept en regie Michai Geyzen spel Ephraïm Cielen, Boris Van Severen en Robbert Vervloet dans Yoh Morishita muziek Ephraïm Cielen choreografie Young-Won Song scenografie Peter De Bie dramaturgie Mieke Versyp kostuums Vick Verachtert lichtontwerp Thomas Stevens

foto Kathleen Michiels

Meer info: http://www.hetpaleis.be

Download