Locatie
OPEK
Prijs
7 euro per persoon
Duur
60'
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Lager onderwijs tweede graad, Lager onderwijs derde graad, Voor leerkrachten, NT2 Nederlands voor anderstaligen
Leeftijd
8+
Organisator
fABULEUS

Waarom is alles zoals het is? Wat was er voordat alles er was? En zal het er straks nog zijn of is er dan alleen nog maar niets?

Wat was en wat nu is een beeldende, fysieke kinderproductie over het ontstaan van… alles. Met een knal creëren Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk een wereld die zich tussen ergens en nergens bevindt. Ze onderzoeken licht en donker, oud en nieuw, chaos en orde, het vergankelijke en het oneindige. Langs de lijnen van wetenschap en mythes gaan ze op zoek naar het begin en naar het einde. Laat je verwonderen door het mysterie dat ons omringt.

Wat was en wat nu wordt gemaakt in het kader van het Leuvense KNAL! stadsfestival rond priester-fysicus Georges Lemaître die de theorie over de oerknal formuleerde. Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk studeerden samen aan de Mime Opleiding van de Academie voor Theater en Dans Amsterdam. In hun eerste creatie bij fABULEUS, nesten (4+), ontwikkelden ze een gevoelige, licht surrealistische, beeldtaal voor kinderen. Met Wat was en wat nu diepen ze die stijl verder uit en richten ze zich op een iets ouder publiek vanaf 8 jaar. Jef Van gestel tekent, net als bij nesten, voor de eindregie.

Concept en spel  Anna Bentivegna, Zoë Demoustier, Ayrton Fraenk  Eindregie  Jef Van gestel  Geluid  Rint Mennes  Licht  Varja Klosse  Scenografie  Wannes Deneer  Kostuums  Annemie Boonen  Dramaturgisch advies  Peter Anthonissen  Productie  fABULEUS  Coproductie  Perpodium & HETLAB - Hasselt Met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

Meer info: https://www.fabuleus.be/wat-was-en-wat-nu