Gepland op:

  • 25/11/2020 - 20:00 - 21:10
  • 26/11/2020 - 20:00 - 21:10
Locatie
OPEK
Prijs
7 euro per persoon
Duur
70'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs, Voor leerkrachten, NT2 Nederlands voor anderstaligen
Leeftijd
15+
Organisator
fABULEUS

Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.   In  Zero For Conduct  confronteert de Iraaks-Belgische theatermaker Haider Al Timimi een zeer diverse groep jongeren met vragen over hun wereldbeeld. Als jongere met een migratieachtergrond werd hij zelf vrij evident doorverwezen naar de richting automechanica. Haast bij toeval kwam hij in het theater terecht. Werkt ons onderwijssysteem zoals het zou moeten? Wat zijn de pijnpunten? 

Durven jongeren nog dromen in een wereld die aan een duizelingwekkende snelheid verandert? Welke hoop en angsten koesteren ze voor hun oudere zelf? In een woest spektakel vol tekst, dans, video en figuren breken ze uit hun keurslijf. Ze trekken van leer tegen een maatschappij die focust op prestatie in plaats van passie.

Naast de fabuleus-site met de basisinformatie is er een website met alle achtergrondinformatie over deze productie: https://backstage.fabuleus.be/zero-for-conduct/ Deze site  is vrij toegankelijk voor iedereen, ook voor leerlingen dus en kan ook als lesmateriaal gebruikt worden. Vooraf is het misschien vooral interessant om het interview met Haider te (laten) lezen en de quotes van de spelers.

EDUCATIE Zero For Conduct is de perfecte aanleiding om met jouw leerlingen te brainstormen over hoe zij de school ervaren. Worden ze genoeg aangesproken op hun passie? Wat hebben zij nodig om het beste uit zichzelf te halen? Hoe bepaalt het onderwijs hun wereldbeeld? Waar haal jij - als leerkracht - plezier uit? Hoe kan jij goed lesgeven? En sluit dat aan bij hoe de leerlingen het best leren?

De collega's van Mooss organiseren volgend schooljaar ook een   PAR64-workshop  rond deze productie.

RECENSIES EN REACTIES “ Hun kwaadheid is gemeend, hun energie opzwepend. Haider Al Timimi heeft opnieuw een multidisciplinair spektakel gecreëerd, dat op zijn best is als fel maar fantasievol pamflet. " (*** Filip Tielens in De Standaard)  “ De strategie die Haider Al Timimi samen met zijn tien jonge medemakers hanteert, is die van het rammen van de muur, maar de ploeg doet dat met grote artistieke intelligentie. " (Evelyne Coussens op De lage landen)

"Met onze leerlingen komen kijken en zeer enthousiaste reacties gehad! Ze apprecieerden o.a. de herkenbaarheid en de afwisseling in het stuk. Sommigen vonden dit zelfs het eerste goede toneelstuk dat ze ooit hadden gezien!"   Kathleen Zwysen over Zero for conduct (07/12/2019)

Regie: Haider Al Timimi  
Met: Joanita Acheampong, Mohammed Basim, Cherine Chat, Marijke Claes, Maaike De Baerdemaeker, Marilou Dejans, Marie De Cort, Majd Hanon, Wouter Tran, Sigi Van Roy en Renée Vaerewijck  
Assistentie regie: Astrid Ogiers  
Dramaturgie: Bart Capelle  
Bewegingsadvies: Georgina del Carmen Teunissen  
Kostuums: Lotte Stek  
Scenografie: Sven Roofthooft  
Licht: Reynaldo Ramperssad 
Productie:   fABULEUS & Kloppend Hert, Coproductie: Perpodium  
Met de steun van Ufund, de stad Leuven, de stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid.

Clara Hermans

Meer info: https://www.fabuleus.be/zero-for-conduct