31 activiteiten gevonden

Hallo Wereld!

In dit prachtig vormgegeven en fantasierijke debuut ontwaakt een levendige biotoop van papier-maché en stop-motionanimatie. Samen met de dieren ontdekken kinderen stap voor stap de wonderlijke, kleurrijke wereld die de natuur te bieden heeft.
Film

Onze Natuur, De Film

Onze Natuur, De Film is een spannende en vertederende familiefilm, die iedereen onderdompelt in de prachtige wereld van onze natuur. Het is het hoopvolle verhaal van de versnipperde natuur in België die onder druk staat, maar toch weet te overleven.
Film

Over Zelfzorg (avondvoorstelling)

Zelfzorg is het begin van alles. Van beter luisteren naar de signalen van je lijf. Van stilstaan bij wat je voelt en wat je nodig hebt. Van meer veerkracht en rust.
Literatuur

Kennis aan de ketting - Fake news, censuur en informatie rond 1500 en vandaag

De tentoonstelling Kennis aan de ketting maakt deel uit van het New Horizons | Dieric Bouts Festival dat een nieuwe blik werpt op Dieric Bouts en de 15e eeuw, en hierbij expliciet linken zoekt met onze leefwereld in de 21e eeuw. We vertrekken vanuit het Leuven in de tijd van Bouts, met de stichting van de universiteit en de opkomst van de boekdrukkunst, en leggen in elk deel van de tentoonstelling ook de link met onze hedendaagse digitale kennismaatschappij.
Expo

Workshop met VR-ervaring Draw for change

Beleef een interactieve VR-documentaire over gendergerelateerd geweld en censuur.
Workshop

BRO’S

Twee zonen moeten hun zieke moeder redden met een drakenei. Ze hebben exact één nacht de tijd om het onvindbare te vinden. BRO’S is een visueel spektakel met geweldige decors en prachtige kostuums.
Theater

Girls, Girls, Girls

Een uniek coming-of-age verhaal dat de hoofdpersonages gedurende drie achtereenvolgende vrijdagen volgt, terwijl ze gaandeweg het verschil tussen liefde en seks ontdekken.
Film

Rita & Krokodil 3

Verveling bestaat niet voor wie zijn fantasie de vrije loop laat; en dat doen Rita en Krokodil. In totaal 9 vrolijke korte filmpjes over vriendschap, emoties en ervaringen van iedere dag.
Film

Superkat Maurice

Maurice is een sluwe, gemberkleurige kat die altijd iemand probeert op te lichten. Op een dag ontmoet Maurice een jongen en zijn leger dat bestaat uit pratende en goed opgeleide muizen. Ze besluiten op pad te gaan naar de stad die Bad Blintz heet, waar ze de boekenwurm Malicia tegenkomen. Samen richten ze een kleine rebellie op.
Film

Alleman

Alleman is een voorstelling over ‘hebben hebben hebben’ en hoe we al wat we delen toch liefst voor onszelf houden. Acteurs Jonas Van Thielen, Lien Wildemeersch en Brenda Corijn nemen je mee in hun absurde taalspielerei en hun op flessen getrokken logica.
Theater