17 activiteiten gevonden

9,6 (een verweer) - schoolvoorstelling in Schouwburg

9,6 (een verweer) is gloeiend heet theater dat davert op pittige beats, funky glinstert, drupt, schijt en het publiek verblindt met neonlicht en ontroert met straf spel. Plus een ferme scheut schaamteloos activisme. -- Knack
Muziektheater Theater Rock opera Monoloog

Scholenproject Predikherenkerk: “Circusatelier 10+”

Samen sterk in de circuskerk! In de prachtige Predikherenkerk worden de kinderen ondergedompeld in de wondere wereld van het circus.
Workshop Circus

577,4 THE DISTANCE BETWEEN BUCHENWALD - LEUVEN

6-daagse herinneringsreis naar Weimar – Buchenwald (D): kunst en cultuur versus gruwel. Een doordringende ervaring om kritisch burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid te versterken.
Cultuureducatie

Opbrouck & Brahms (avondvoorstelling)

Het Vlaams Radiokoor brengt het iconische Requiem van Brahms in een intieme versie voor koor en vierhandig piano. Acteur Wim Opbrouck kruipt in de huid van Brahms en blikt terug op diens kindertijd, de verloren vrienden, het voorbije leven.
Klassiek

grot - nest - tempel - huis

Een interactieve dansproductie voor iedereen vanaf 4 jaar. Een groep dansers experimenteert met de bouw van architecturale tentstructuren. Lichamen en materialen versmelten tot gewaagde constructies. Samen met het publiek meanderen de installatie én de dansers door de ruimte.
Dans

Meneer Papier

Meneer Papier knipt zijn eigen wereld: hij knipt een fles water tegen de dorst, of een appel tegen de honger, of een hond om mee te gaan wandelen. Maar sommige voorwerpen die hij knipt, hebben een eigen willetje.
Film

Parcours

Leuven en de Leuvenaars veranderen tijdens de coronacrisis, straten lopen leeg en weer vol, hoop en plannen komen en gaan. Een staaltje eigentijdse, lokale geschiedschrijving van een bijzondere periode.
Film

Yuku en de Himalayabloem

Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.
Film

Bambiraptor

Heeft hier ooit, héél lang geleden, een dinosaurus rondgelopen? Een geestige viering van het kinderhoofd dat niet kan stoppen met doordraaien. Een zoektocht naar de alledaagse verwondering die de kleinste kinderen en de grootste filosofen met elkaar delen
Theater

Dag Vreemde Man

Hou je van Nederlandstalige muziek? Of ben je volop Nederlands aan het leren? Een vierstemmig koor neemt je mee op reis door de wereld van Nederlandstalige muziek en door hun eigen levens.
Concert Theater