Locatie
OPEK
Prijs
gratis
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Kleuteronderwijs - eerste kleuterklas, Basisonderwijs eerste graad, Basisonderwijs tweede graad, Basisonderwijs derde graad, Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Buitengewoon onderwijs, Hoger onderwijs, Voor leerkrachten, Kleuteronderwijs - tweede kleuterklas, Kleuteronderwijs - derde kleuterklas
Organisator
Artforum

Artforum is een kunsteducatieve organisatie die kinderen en jongeren in contact brengt met kunst vanuit de samenwerking met actieve kunstenaars.

Artforum heeft een uitgebreid aanbod voor scholen en neemt graag de tijd om elke aanvraag te behandelen in zijn eigenheid. Zo werken we samen een programma uit dat aansluit bij jouw specifieke vraag en op die manier perfect past bij jouw klas of school.

PRIJS: € 60 - € 150 - afhankelijk van de keuze van aanbod

WORKSHOPS

Artforum heeft een eigentijds, gevarieerd en kwalitatief workshopaanbod waarin kinderen en jongeren kennismaken met kunst en cultuur. De workshops worden steeds begeleid door actieve kunstenaars die vanuit de praktijk werken. De workshops kunnen plaatsvinden tijdens de schooluren maar ook naschools (Kwalitatieve buitenschoolse opvang ikv ‘Brede School’), in het weekend en tijdens vakantieperiodes.

Meer info opwww.artforum.be/workshops

PRODUCTIES

Artforum maakt kleine, intieme voorstellingen die weinig technische ondersteuning vragen. Naar sommige van onze voorstellingen kan je gewoon kijken, tijdens andere mag je meedoen. Voor deze voorstellingen werkt Artforum met jonge makers of ervaren auteurs (o.a. Siska Goeminne).

meer info opwww.artforum.be/producties

AANBOD OP MAAT

Heb je grootse plannen maar geen idee hoe je ze kan uitvoeren? Een thema of onderwerp dat je via cultuur wil aanpakken? Artforum helpt bij het bedenken en uitwerken van je project. We helpen bij het bedenken van een concept en geven tips om zelf aan de slag te gaan. Of we zorgen voor extra begeleiding bij de verdere uitwerking van je project (voorbeeld uitwerking van Dynamo3-project).

meer info opwww.artforum.be/opmaat

ALS OOIT

In kader van het stadsfestival 500 jaar UTOPIA werkt Artforum aan het project ‘ALS OOIT’. Negen kunstenaars gaan de komende maanden aan de slag metkinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. Ze gaan op zoek naar alternatieven voor een betere wereld en werken aan een artistiek antwoord op de samenleving van vandaag. Onder leiding van curator Charlotte Van Buylaere tonen ze de resultaten samen met het werk van de deelnemende kunstenaars tijdens een expo in Opek.

De expo daagt je uit om na te denken over een ideale wereld. Een bijzondere belevenis voor alle leeftijden. Artforum organiseert geleide bezoeken met de mogelijkheid tot dialoog. Voor groepen en scholen voorzien we een actieve verwerking.

Meer info en reservatie van klasbezoeken (reservatie vanaf 1 juni 2016) op www.artforum.be/alsooit (een schoolbezoek duurt 90 min. en kan van maandag tot vrijdag)

'Als Ooit' van 13 november 2016 t/m 4 december 2016 // OPEK - vaartkom 4, 3000 Leuven

CONTACT

Artforum
Vaartkom 4 3000 Leuven
www.artforum.be

016 24 66 24 - info@artforum.be